Bitcoin exchange Coinbase wordt door steeds meer werknemers verlaten, nu ook CCO en marketinghoofd

Steeds meer mensen vertrekken bij de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase. Nu stapt ook John Russ, hoofd van marketing bij Coinbase, op. Dat laat Russ weten middels Twitter:

Russ meldt dat hij het bedrijf verlaat vanwege de controversiële statement van Coinbase CEO Brian Armstrong. Ook Jeff Horowitz, de chief compliance officer (CCO) van Coinbase, is onlangs vertrokken, al is het van hem niet bekend of het om dezelfde reden gaat.

Van de zomer werd bij Coinbase intern protest gevoerd omtrent de black lives matter beweging. Vervolgens bracht eind september Armstrong een open memo uit waarin hij zegt dat Coinbase een “apolitieke” missie heeft. Iedereen die het daar niet mee eens, is kan vertrekken, en ontvangt een soort ontslagvergoeding, voegde de CEO eraan toe.

Dat viel niet goed in de smaak bij veel werknemers. Minstens 60 werknemers zijn de afgelopen weken bij Coinbase vertrokken, zo’n 5% van het bedrijf. Ook vanuit buitenaf ontvangt Armstrong veel kritiek over zijn statement. Zo zei bijvoorbeeld Twitter CEO Jack Dorsey het volgende erover:

Bitcoin (ook bekend als “crypto”) is direct activisme tegen een niet-verifieerbaar en exclusief financieel systeem dat een groot deel van onze samenleving negatief beïnvloedt. Belangrijk om ten minste de gerelateerde maatschappelijke problemen waarmee uw klanten dagelijks worden geconfronteerd, te erkennen en te verbinden. Dit laat mensen achter.

In gerelateerd nieuws is Coinbase begonnen met een “zoektocht naar ten minste twee ontvangers voor bitcoin (BTC) ontwikkelingssubsidies”. Daar is Dorsey wel lovend over.

The post Bitcoin exchange Coinbase wordt door steeds meer werknemers verlaten, nu ook CCO en marketinghoofd appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie