Bitcoin koers stijgt door toename schaarste en dat komt door PayPal die alle BTC opkoopt, zegt Pantera Capital

PayPal kondigde vorige maand aan dat het bedrijf nu cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) verkoopt. Het betreden van de markt door dit online betaalsysteem heeft nu al een grote impact op de koers van bitcoin, zegt Pantera Capital, een cryptovermogensbeheerder, in een nieuw rapport op 20 november:

In het rapport meldt Pantera dat er een tekort aan bitcoin ontstaat. PayPal zou namelijk bijna 70% van alle nieuwe geminede bitcoin opkopen. Dat meldt het bedrijf op basis van gegevens van itBit:

Toen PayPal live ging, begon het volume te exploderen. De toename van het itBit-volume houdt in dat PayPal binnen vier weken na livegang al bijna 70% van de nieuwe voorraad bitcoins koopt.

De overige 30 tot 40% zouden worden opgekocht door de Cash App van Square, het betaalsysteem van Twitter CEO Jack Dorsey. Dan Morehead, CEO van Pantera, zegt:

PayPal en Cash App kopen al meer dan 100% van alle nieuw uitgegeven bitcoins. Alleen PayPal koopt waarschijnlijk alles binnen enkele weken.

Waar haalt Cash App die van hen vandaan? Dat is waar het eindige aanbod en inelasticiteit om de hoek komt kijken: tegen een hogere prijs.

Morehead doelt hiermee op het maximale aanbod van bitcoin; er zullen nooit meer dan 21 miljoen BTC tokens in de wereld verschijnen. In mei dit jaar werd de derde halving van bitcoin uitgevoerd. Sindsdien is de toestroom van nieuwe tokens op de markt gehalveerd wat het aanbod nog krapper maakt.

Doordat steeds meer mensen, waaronder grote beursgenoteerde bedrijven, de markt instappen en hun bitcoin langer vasthouden, wordt het beschikbare aanbod op de markt steeds kleiner. Steeds meer analisten melden dat dit de reden is achter de recente koersstijging van bitcoin.

Cash App verkoopt al langer bitcoin, maar investeerde begin oktober nog $50 miljoen in de cryptocurrency. PayPal kondigde onlangs aan dat zijn cryptodiensten nu beschikbaar zijn voor alle Amerikaanse klanten.

The post Bitcoin koers stijgt door toename schaarste en dat komt door PayPal die alle BTC opkoopt, zegt Pantera Capital appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht