Bitcoin presteerde in eerste kwartaal beter dan wereldwijde indices

Het eerste kwartaal van 2020 zit erop en dus kunnen we de balans gaan opmaken. Hoe heeft bitcoin (BTC) gepresteerd ten opzichte van de grootste indices? Ondanks de dalende koers van bitcoin presteerde de cryptocurrency opvallend goed!

In de Verenigde Staten kregen de traditionele markten flinke klappen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. In het eerste kwartaal zag de S&P 500 een daling van 20 procent, de grootste daling in een kwartaal sinds de financiële crisis in 2008. De Dow Jones daalde zelfs 24 procent, wat de slechtste prestatie in een eerste kwartaal ooit is voor de index.

Ook in de rest van de wereld ging het op de aandelenmarkten slecht. De Nikkei index daalde 18 procent en onze eigen AEX zag een verlies van 21 procent. Terwijl bitcoin in dit kwartaal grote volatiliteit vertoonde, hield de cryptocurrency aardig stand.

Bitcoin opende op 1 januari namelijk met een prijs van $7.165 en sloot op 31 maart met $6.406 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit houdt een daling in van slechts 10 procent. Bitcoin kan hiermee echter niet direct als veilige haven bestempeld worden.

Goud, een echte veilige haven, steeg namelijk juist met 4 procent. Toch lijkt bitcoin die stempel langzaam te verdienen. Zo laat Vijay Ayyar, hoofd business development bij crypto-exchange Juno, weten aan CNBC:

Bitcoin is nog steeds een relatief kleinere activaklasse die in toenemende mate minder correlatie vertoond met traditionele activaklassen en dit wordt momenteel duidelijk. Dit is waarom ik geloof dat de huidige marktomgeving een grote test is voor Bitcoin en gezien hoe jong de activaklasse is, heeft het eigenlijk vrij goed standgehouden,

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

The post Bitcoin presteerde in eerste kwartaal beter dan wereldwijde indices appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie