Briljant hoogleraar en uitvinder van QE: hoe banken geld scheppen/ECB als last bank standing?

Een professor waarvan gezegd wordt en over geschreven wordt dat hij ´briljant´ is? Dan spitsen we toch de spreekwoordelijke beide oren, nietwaar? Het gaat dan over de Duitser Richard Andreas Werner (1967), een bank- en ontwikkelingseconoom en universitair docent aan De Montfort University. Werner is tevens de auteur van een bestseller in Japan getiteld ´The Princes of the Yen´ De Prinsen van de Yen gaat over de niet verkozen autocraten die de Bank of Japan besturen. Bestebank.org schrijft over hem als ´een van de weinige professoren in de economie die heeft doorgrond hoe geldschepping en bankieren in de praktijk werkt. Hij heeft als eerste in de geschiedenis van de economie echt empirisch onderzoek gedaan naar de manier waarop banken geld scheppen. Hij is ook een expert op het gebied van centraal bankieren en heeft veel onderzoek gedaan naar het monetaire beleid van onder meer de Japanse centrale bank.´ Werner heeft er een jaar gewoond, gewerkt en gestudeerd.

Centrale banken en digitale munten (CBDC)

Paul Buitink spreekt hier met professor Richard Werner. Buitink komen we als vraagsteller ook wel tegen bij het immer interessante Café Weltschmerz. Richard is tevens de stichter van Local First, ´a community interest company establishing not-for-profit community banks in the UK (including the Hampshire Community Bank). Richard states that central planners create and use crises to further their interests and powers. He particularly believes how in that light the European Central Bank, through negative interest and excessive regulation, has been destroying small banks and is bent on ending the big ones too, ultimately becoming the only bank in the eurozone. The tool to be used in that process will be central bank digital currencies.´ CBDC dus. Professor Werner is ook de uitvinder van de term die later een zo pejoratieve bijklank kreeg: Quantitative Easing of QE. Het woord is nu aan beide heren:

Het bericht Briljant hoogleraar en uitvinder van QE: hoe banken geld scheppen/ECB als last bank standing? verscheen eerst op Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie