Een kleine maand geleden heeft de Centraal-Afrikaanse Republiek aangekondigd dat Bitcoin wettelijk geld is geworden in het land. Het International Monetary Fund (IMF) was hier niet bepaald blij mee, maar daar trekt het Afrikaanse land zich niets van aan. De Centraal-Afrikaanse Republiek gaat nog een stap verder en werkt nu aan een ‘crypto-eiland.’

Crypto-hub in middle of nowhere

Als je je af hebt gevraagd waar de Centraal-Afrikaanse Republiek ligt, dan ben je niet de enige. Het ligt tussen Tsjaad en Congo. Het is erg arm en slechts 11% heeft toegang tot het internet. Een internetverbinding is linksom of rechtsom toch wel belangrijk voor 99% van de cryptocurrencies. Volgens critici is het merendeel van de bevolking zich niet eens bewust van het bestaan van crypto. Volgens veel ondernemers in het land zouden er wel dringendere problemen zijn, zoals de toegang tot drinkwater, energiebronnen, goede wegen en genoeg veiligheid.

Toch is President Faustin-Archange Touadéra optimistisch over crypto op Twitter. De overheid is van plan om een eiland een speciale status te geven, waar geen omzetbelasting voor bedrijven en inkomstenbelasting voor individuen wordt geheven. Het crypto-eiland krijgt de naam Sango en heeft zelfs al een website en een bijbehorende brochure.

Het gaat om een fysiek eiland, alhoewel het onduidelijk is waar het precies ligt. Het land wemelt van de rivieren en herbergt ook een aantal eilanden in deze rivieren. Er zouden ook plannen zijn voor een metaverse versie van Sango die de eerste digitale kopie van een echte plek moet worden. Het land werkt verder aan een crypto-wallet.

Ambitieus crypto plannen ondanks kritiek

Sango is duidelijk een ambitieus plan dat als doel heeft om innovatie naar het land te brengen. Een wereldwijde crypto-hub kan veel goed betalende banen en ontwikkeling naar het arme land brengen. Wel zal het moeten opboksen tegen andere crypto-hubs, waaronder in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Zwitserland. Een flinke klus dus.

Het IMF is net zo hard geweest tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek als tegen El Salvador. De organisatie dreigt haar steun met de Special Drawing Rights (SDR) valuta te stoppen als landen doorgaan met het accepteren van crypto’s zoals bitcoin (BTC) als legal tender (wettelijk geld). De luxe en schaal zal het IMF ongetwijfeld nog extra sceptisch maken. Maar dat heeft ook dit Afrikaanse land nog niet gestopt.

The post Analyse: Centraal-Afrikaanse Republiek bouwt een ‘crypto eiland’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!