CME verdubbelt volume bitcoin (BTC) optiecontracten in eerste week

Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) optiecontracten waren gelanceerd op de Chicago Mercantile Exchange (CME). De nieuwe institutionele bitcoin-producten deden het op de eerste dag gelijk beter dan de optiecontracten van rivaal Bakkt.

Bakkt, het handelsplatform voor bitcoin futurescontracten van de Intercontinental Exchange (ICE), lanceerde zijn bitcoin opties een maand eerder dan CME, maar heeft vooralsnog geen groot succes gezien.

Op de eerste dag dat de optiecontracten live waren op CME werden er gelijk 55 futurescontracten verhandeld ter waarde van 275 BTC of $2,3 miljoen. Een week later is dat aantal verdubbeld. Op 17 januari was het handelsvolume 122 contracten ter waarde van 610 BTC of $5,27 miljoen. Dat meldt Skew Markets op 20 januari:

De open interest (IO) stond zelfs op 219 contracten, ter waarde van 1.095 BTC of $9,45 miljoen, meldt Skew Markets op 21 januari:

Ondertussen meldt de Bakkt Volume Bot dat het aantal bitcoin futures op Bakkt de laatste tijd juist afneemt:

Maar onder nieuwe platformen die bitcoin futures aanbieden lijkt Binance de grote winnaar te zijn. In een rapport van 16 januari meldt de exchange dat zijn handelsplatform voor futures uiterst succesvol is geweest. Binance meldt dat er $90 miljard waarde aan cryptopcurrency futures is verhandeld sinds de lancering van het platform in september.

Het eerst beschikbare contract (BTC/USDT) op het platform zag op de eerste dag gelijk een volume van 19.253 BTC, ter waarde van $170 miljoen. 10 dagen later steeg het dagelijks volume naar 74,647 BTC, een groei van maar liefst 388%.

De gigantische gerapporteerde cijfers van Binance zijn echter momenteel een onderwerp van controversie in de cryptogemeenschap. CEO Changpeng Zhao liet onlangs weten dat hij niet blij was met de uitspraken van Chainalysis omtrent witwaspraktijken.

Vorige week kondigde het Nederlandse Deribit, een van de grootse exchanges ter wereld voor bitcoin opties en futures, aan dat het platform verhuist naar Panama vanwege de aankomende strenge toezichtregels in ons land.

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post CME verdubbelt volume bitcoin (BTC) optiecontracten in eerste week appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie