Crypto Custody Service zal waarschijnlijk de markt stimuleren

Fidelity Investments is van plan om in maart een ‘bitcoin custodial service’ te lanceren. Volgens Bloomberg hebben bronnen met voorkennis over de kwestie onthuld dat het bedrijf voor het eerst Ethereum en Bitcoin Custodial Services gaat aanbieden aan een paar geselecteerde klanten.

De 73-jarige onderneming beheert meer dan $ 2 biljoen aan activa en is een van de grootste ondernemingen voor investeringsbeheer ter wereld. De dienstenportefeuille omvat beleggingsfondsbeheer, fondsdistributie, beleggingsadvies en vermogensbeheer. De inval in de sector zal naar verwachting schokgolven maken naarmate de cryptowinter zich uitstrekt en aangemoedigde investeerders aanmoedigen om de sector te betreden.

In oktober vorig jaar waren er berichten dat het bedrijf op zoek was naar het aanbieden van vrijheidsbenemende diensten aan institutionele beleggers die verondersteld worden de vereiste katalysator te zijn achter toekomstige opwaartse prijscorrecties. Het bedrijf zou naar verluidt koude opslagfaciliteiten aanbieden aan institutionele klanten.

Het bureau zou een gunstige bewaarmogelijkheid zijn voor bedrijven die in de industrie willen komen. Een sector die al lang wordt beschouwd als een schuilplaats met risico’s. Hierdoor hebben onervaren cryptobeleggers vooral aarzeling om mee te doen.

Een tijdige aanpak

In de afgelopen paar weken schommelde de waarde van bitcoin tussen $ 3.400 en $ 4.000. Verwacht wordt echter dat de prijzen in mei opnieuw beginnen te stijgen in afwachting van de halvering van de cryptocurrency, die in mei van volgend jaar zal plaatsvinden. De prijs van Bitcoin begint traditioneel minstens 12 maanden voorafgaand aan de aflevering opwaarts te stijgen.

Halveren zorgt ervoor dat Bitcoin’s schaarste toeneemt omdat mijnwerkersbeloningen worden gehalveerd. Dit maakt het moeilijker om de digitale valuta te verkrijgen via mijnbouw. Een toegenomen handel in cryptocurrency als gevolg van een vraag die groter is dan het aanbod, is meestal een van de belangrijkste katalysatoren achter de verwachte prijsstijging.

Het is echter belangrijk om erop te wijzen dat deze hypothese nog steeds pure speculatie is en de tand des tijds zal moeten doorstaan ​​voor verificatie.

Deskundigen voorspellen dat de markt binnen de komende 12 maanden een opleving zal ervaren en institutionele beleggers willen graag op de bitcoin-bandwagon springen vóór de verwachte prijsstijging. De plaatsing van Fidelity Investment om custodial services aan te bieden is daarmee in lijn met de verwachte beleggersstrends in de sector.

Een gebrek aan een gevestigde Cryptocurrency Custodial Services Provider en de Mt. Gox-invloed

Het ontbreken van vertrouwde namen in de crypto custodial service-ruimte komt neer op wantrouwen bij de klant. De meeste institutionele beleggers zijn niet bereid om hun geld aan grotendeels onbekende bedrijven ter bewaring te geven. Dit komt voornamelijk neer op een gebrek aan substantiële activa om de holdings van de opkomende bedrijven te ondersteunen. In situaties als deze wordt de reputatie van een bedrijf een groot positief of negatief.

De meeste institutionele klanten hebben liever dat hun digitale activa in het bezit zijn van een gerenommeerd gevestigd bedrijf om geen significante verliezen te lijden in geval van een schending. De Mt. Gox cryptocurrency exchange, die in 2014 een aanzienlijk verlies van middelen heeft geleden als gevolg van hacking, is een bewijs van wat er kan gebeuren als digitale activa verkeerd worden afgehandeld.

Hackers stalen meer dan 850.000 bitcoins, die vandaag ongeveer $ 2,8 miljard waard zijn. In die tijd had het bedrijf blijkbaar verplichtingen van in totaal meer dan $ 65 miljoen. Dit dwong het om faillissementsbescherming tegen zijn schuldeisers te zoeken.

Dat gezegd hebbende, echter, oordeelde een rechtbank vorig jaar dat Mt. De schuldeisers van Gox komen in aanmerking voor een vergoeding. Het compensatieproces begint in 2019.

Meer dan $ 1 miljard in Bitcoin zal worden gebruikt om gebruikers en andere betrokken partijen terug te betalen die hun geld verloren hebben als gevolg van het incident. Huidige Mt. Gox bitcoin-reserves zijn onder het beheer van Nobuaki Kobayashi. De huidige juridische situatie kan zijn bekeken worden .

De Mt. Gox-incident is tot op de dag van vandaag een grimmige herinnering aan crypto-investeerders en bedrijven die vrijheidsbenemende diensten willen aanbieden dat het gevaar van verlies van geld reëel is. Als zodanig verkiezen de meeste geïnstitutionaliseerde bedrijven de voorkeur te geven aan reguliere custodial service providers zoals Fidelity Investments, die miljarden aan activa onder zijn beheer heeft en een aanzienlijke liquiditeit om zijn posities te ondersteunen.

Fidelity Investments belicht het volgende in een van zijn blogposts met betrekking tot zijn aanbod tot vrijheidsbeneming aan beleggers:

Institutionele beleggers willen zich geen zorgen maken over privésleutels of wachtwoordzinnen bewaren voor individuele digitale items. Gelukkig evolueert het ecosysteem om de toegang te verbeteren tot producten die, ondanks de regelgevende onzekerheid, hetzelfde niveau van bewaringsdienst bieden als verwacht voor andere activa.

De verwachting is dat deze stap van het bedrijf zal leiden tot meer institutionele spelers en investeerders die toetreden tot de crypto-industrie.

 

 

 

bron: Coincentral