Op CryptoPrijzen.com kan je van 22 verschillende cryptocurrency’s de prijs vergelijken van de meest bekende brokers en exchanges. In de prijzen zit altijd een verschil en dit kan soms behoorlijk oplopen, en wij Nederlanders willen altijd het meest waar voor ons geld.

In Bitcoin zit al snel €215 verschil tussen Coinmerce en Bitrush. €215 is behoorlijk wat, dit is natuurlijk als je 1 Bitcoin koopt. Bij een goedkopere currency zoals Neo is het verschil op het moment van schrijven 32cnt.  Dus om het maximale aantal currency’s te halen van je te investeren fiat is het een aanrader om te kijken welke broker of exchange het goedkoopst is. Dit kan je simpel doen op cryptoprijzen

Wat is Cryptoprijzen.com

Het is een platform die bij houd waar de voordeligste cryptocurrency’s prijzen worden aangeboden. Het helpt u om de beste tarieven te vinden, op elke plaats en op elk moment van de dag. Om elke website van brokers en exchange af te gaan neemt  tijd in beslag. En in die tijd is de prijs van de currency alweer veranderd. Cryptoprijzen.com bied hier de oplossing.

Hoe werkt Cryptoprijzen.com

Het is een eenvoudig te gebruiken systeem, je klikt in het menu op vergelijken, nu komt er word er een lijst weergegeven van alle curreny’s die cryptoprijzen.com bij houd. Als je je currency hebt gekozen krijg je in een tabel te zien bij welke aanbieders de currency kan worden gekocht en in order van laag naar hoog. Hier kan je je zelf door klikken naar de website van de broker of exchange. Heel simpel, je hoeft geen account aan te maken, nergens te registreren, gewoon heel simpel je currency uitzoeken en vergelijken.

Cryptoprijzen.com vergelijkt

Cryptoprijzen.com verkoopt niet fysiek de aangeboden currency’s. Je kan hier alleen vergelijken bij welke broker je het goedkoopst je currency kan kopen. Je zal je wel bij sommige brokers/exchanges moeten aanmelden. De brokers en exchanges waarvan de prijzen worden vergeleken zijn bekende maar vooral betrouwbare spelers. Zo ben je verzekerd dat je makkelijk en veilig via iDeal kan betalen. Je kan niet alleen de prijs verglijken waar je het goedkoopst je currency kan kopen, maar ook waar je je currency het voordeligst kan verkopen. En dit is toch net zo belangrijk! De prijzen die worden weergegeven verschillen ieder moment van de dag en worden continu opnieuw berekend. De overzicht die word weergegeven  is realtime, het kan namelijk  voorkomen dat gedurende dag verschillende cryptocurrency aanbieders het goedkoopste zijn.

Lijst met brokers / exchanges


BitMyMoney Broker
Anycoin Direct Broker
Knaken Logo
Bitvavo Broker
Litebit Broker

HappyCoins Broker
BTC Direct Broker
Coinmerce Logo

Hoe werkt de vergelijking

Brokers gaan uit van de marktprijs,  alleen verschilt de kosten aan fees bij elke aanbieder waardoor je verschil krijgt in de eindprijs.  Per currency zit ook een verschil in fee kosten. Zo kan er op bitcoin meer fee kosten zitten dan bijvoorbeeld in ripple. In de prijzen die cryptoprijzen.com vergelijkt zitten de fee kosten al inbegrepen. Dit scheelt een hoop rekenwerk.

De currency’s

De toename aan currency’s die je kan kopen bij brokers word met de dag groter. Waar je voorheen alleen Bitcoin kan kopen die je verstuurde  naar een exchange om daar een spicifieke currency te kopen kan je nu bij veel brokers de populairste currency’s kopen. Wel moet je in je achterhoofd al bedenken waar je je currency gaat opslaan. Wil je je currency bewaren in de wallet bij de broker dan moet je wel eerst controleren of de broker die je kiest dit ook wel ondersteunt. Cryptoprijzen blijft bezig met het toevoegen van nieuwe currency’s om te vergelijken.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Bij de meeste exchanges en brokers moet u uw identiteit verifiëren voordat u fiat-valuta’s (euro) kunt storten. De verificatiemethoden verschillen per aanbieder, maar meestal moet u een kopie van uw paspoort (of een ander identiteitsbewijs) en een geldig bewijs van woonplaats (bijvoorbeeld een energierekening) uploaden. De tijd dat het verificatieproces in beslag neemt verschilt per aanbieder. Ook hangt het er vanaf hoeveel u gaat besteden.

Zoals al eerder werd aangegeven moet je ook bedenken waar je je gekochte currency in de wallet wilt hebben. Niet elke broker bied een wallet dienst aan. Voorkeur heeft het dan ook om het naar een eigen wallet te sturen. Dit staat nog niet vermeld op de website van cryptoprijzen. Maar achter de schermen zijn ze druk bezig om het aan te passen. Een Tooltip zal hier een uitkomst bieden. In de tooltip kan bijvoorbeeld worden weergegeven of de exchange of broker een online wallet beschikt, wat voor veiligheids maatregelen er genomen kan of moeten worden en hoe de registratie procedure verloopt.

 

Conclusie

Een zeer handige website om even snel te vergelijken waar je het beste je currency kan kopen. Ben je wat minder ervaren in de wereld van cryptocurrency dan is een tooltip handig. Zo kan er extra informatie worden gedeeld over de broker of exchange, denk aan eventuele transactie kosten en wallet mogelijkheden. Dit zal later worden geïmplementeerd. De website werkt net zo simpel als het er uit ziet en doet wat het moet doen. Het komt ook nog wel eens voor dat er een klein verschil zit in de prijs. Dit komt doordat er een verschil in prijs zit die word aangegeven via de API.

 

Ga naar de website van cryptoprijzen.com en ontdek hoe jij het maximale uit je fiat kan halen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.