Data over bitcoin (BTC) whales toont welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden

Volgens Whalemap, een relatief nieuwe on-chain indicator, zijn onlangs nieuwe zogeheten whale bubbels of clusters gevormd die als belangrijke ondersteuning- en weerstandniveaus kunnen dienen voor de koers van bitcoin (BTC).

Bitcoin whales zijn investeerders met een enorme hoeveelheid BTC in hun wallets. Deze clusters vormen zich wanneer deze whales grote hoeveelheden bitcoin accumuleren. Op de grafiek van Whalemap tonen de “bubbels” de momenten aan wanneer er een grote inflow (toestroom) van BTC plaatsvond in de wallets van deze whales:

De nieuwste whale cluster werd onlangs gevormd rond de $12.868, en dat zou kunnen betekenen dat dit wellicht de volgende supportzone is om in de gaten te houden. De BTC-koers testte gisterenavond nog deze support, en hield daarboven stand.

De vorming van dit cluster valt samen met de enorme prijsstijging van bitcoin die de afgelopen dagen plaatsvond. Op 21 oktober kwam nieuws naar buiten dat PayPal de cryptocurrency markt instapt. Sindsdien is de koers van bitcoin met meer dan 8% toegenomen van ongeveer $11.900 naar $12.900 op het moment van schrijven.

Daarna is er nog een kleinere cluster te vinden op $12.256 en vervolgens een hele grote op $11.857. De koers van bitcoin is in oktober met zo’n 20% gestegen, de prijs lag op 1 oktober nog rond $10.700. Met zulke snelle stijgingen neemt de kans op een correctie ook snel toe. Mocht de prijs echter boven het supportlevel van $11.857 standhouden, dan neemt de kans toe dat deze rally zich zal voortzetten.

Whalemap voegt daaraantoe dat wanneer de koers zich in nieuwe wateren bevindt, dan is de moving profits & losses (MPL) een handige indicator om te zien wanneer de markt “oververhit” raakt door investeerders die ervoor kiezen hun winst te pakken. Volgens Whale Map ziet het ernaar uit dat we momenteel de top van deze trendlijn bereiken.

The post Data over bitcoin (BTC) whales toont welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie