De sleutel van een $231 miljoen wallet is…verloren?/Ripple XRP update en laatste nieuws

´A German programmer has 2 chances to guess the password to his hard drive correctly, or he’ll lose $220 million´, lezen we op Businessinsider.com.  Blijkt dat het de voormalige CTO van Ripple Inc. betreft die in deze vreselijk benarde situatie verkeert. Net wanneer we een update willen geven van de controverse rond een van de grootste cryptomunten naar marktkapitalisatie. XRP, de munt van blockchainbedrijf Ripple Inc. stond tot voor 22 december 2020 op de derde plaats van grootste blockchains. Met de aanklacht vanwege de Securities and Exchange Commission SEC verloor de munt fel aan waarde. Werd XRP door het merendeel van de cryptobeurzen geschrapt en leden miljoenen bezitters van XRP aanzienlijke verliezen.

Nochalance in bitcoin kan duur uitvallen

De sleutel tot je wallet verliezen, vergeten – het kan de beste overkomen. Zoals deze oud-programmeerder van Ripple Inc.: ´In an interview with the Times, Stefan Thomas, a programmer living in San Francisco, said that his strategies to remember his password continue to fail, leaving him with only two guesses to figure out his password before being permanently locked out. His 7,002 Bitcoin is worth around $220 million as of this week.´ Blijkt dat op deze manier – vergeten of verliezen – ongeveer 20 procent van alle bitcoins op de markt voorgoed ontoegankelijk werd. We hebben het dan over 140 miljard aan dollarwaarde! We lezen voor het eerst over Wallet Recovery Services, een firma die helpt om verloren paswoorden te recupereren. We helpen hopen dat Mister Thomas alsnog aan zijn fortuin geraakt…

XRP Army in de tegenaanval

Een groep XRP-bezitters is niet bij de pakken blijven zitten. De eerste zitting van het proces van de SEC versus Ripple Inc. en twee toplui vindt plaats op 22 februari 2020. Maar zij heeft al eerder tegenactie ondernomen. Door zelf net die SEC en haar voorzitter voor het gerecht te dagen. De Voorzitter, Jay Clayton, die vlak na XRP ´a security´, als een effekt te hebben benoemd, ontslag nam, wordt laksheid verweten. Zeven jaar reeds hadden hij en zijn Commission de tijd om de munt te catalogiseren. Op herhaalde vragen van de gespecialiseerde pers en Ripple zelf, kwam nooit een antwoord. Niet zo in andere landen, zoals het VK waar duidelijk gezegd werd dat XRP géén effekt is maar een ´exchange token´.

Tekent u mee?

De Commissie die beleggers hoort te beschermen, heeft aldus de eisers voor tientallen miljoenen schade aangericht. Een andere groep heeft bij het Witte Huis de vraag ingediend om de kwestie rond het blockchainbedrijf te doen herbekijken. Wanneer er daarvoor 100.000 handtekeningen verzameld worden, is de Amerikaanse administratie verplicht een antwoord te formuleren. Nog zo´n 61.000 handtekeningen worden gezocht en bij interesse kunt u hier klikken. Het klantenbestand van Ripple bevindt zich wel voor 95 procent buiten de Verenigde Staten, maar dit blijft een belangrijke thuisbasis voor de Californische blockchain speler. Ondertussen staan nog minstens twee belangrijke digitale spelers pal achter Ripple en zijn bestuurders. Uphold, gekend van de digitale betaal app, en de Japanse financiële gigant SBI. Deze laatste is een vroege investeerder in het blockchainbedrijf. 

´We the People ask the federal government to deem XRP, the virtual currency, a currency.

Created by J.W. on December 29, 2020´

50 Procent koerswinst

Wanneer de SEC de zaak tegen Ripple wint, wordt alles wat in de afgelopen 7 jaar met en rond XRP is gebeurd onwettelijk verklaard. Het zou vast een financiële ramp betekenen voor het bedrijf en zijn verantwoordelijken, maar of XRP zou ophouden te bestaan? Onder meer vanuit Ripple zelf wordt erop gewezen dat XRP zal blijven voortbestaan, omwille van de strikte scheiding tussen bedrijf en munt. Indien echter de zaak in der minne geschikt wordt, wat vaker voorkomt, betaalt Ripple een boete en kan het gewoon verder werken. En vergeten we niet dat Ripple ook het komende proces kan winnen. Vanuit een bepaalde crypobeurs die XRP nog niet geschrapt heeft (wat trouwens alleen voor Amerikanen geldt, en niet voor alle andere nationaliteiten) horen we dat opnieuw listen maar een kleine moeite zou zijn.

XRP Moon?

In geval van een positieve uitkomst voor Ripple. De ambiance voor XRP is ondertussen op zo´n dieptepunt beland, dat heel wat shortsellers uit hun posities werden verdreven: de munt staat ondertussen opnieuw 50 procent hoger dan het recente dieptepunt! Dat is dan respectievelijk 0,30 dollar tegenover eerder 0,20 dollar. Kunnen we ons dan ook voorstellen hoe de koers als een raket kan afgaan, zou de hele onfrisse situatie ten goede keren…?!

Het bericht

De sleutel van een $231 miljoen wallet is…verloren?/Ripple XRP update en laatste nieuws

verscheen eerst op Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht