Dit zijn de rijkste bitcoin (BTC) miljardairs ter wereld

Forbes heeft een lijstje opgesteld van de allerrijkste cryptocurrency miljardairs. De recente prijsstijging van bitcoin (BTC) naar een nieuwe all-time high (ATH) van $41.950 heeft hieraan bijgedragen. Het lijstje is opgesteld door Forbes schrijver Michael Del Castillo en gepubliceerd op 11 januari:

Aan de top staan de Winklevoss tweeling, eigenaren van de Gemini cryptocurrency-exchange en bekend van de Facebook rechtszaak. Hun geschatte netto waarde in crypto ligt op $1,4 miljard:

“Bitcoin heeft Facebook overtroffen qua marktkapitalisatie. Het is logisch dat een geldnetwerk waardevoller zou zijn dan een sociaal netwerk.”

Aldus Cameron Winklevoss. In de rechtszaak beschuldigden de broers Mark Zuckerberg van het stelen van hun idee voor Facebook. In 2010 werd het boek, Accidental Billionaires, verfilmd als The Social Network. Het vervolg, Bitcoin Billionaires, krijgt ook een film en gaat over de tweeling die in 2012 zich volledig op bitcoin stortte.

Daarna volgt Matthew Roszak, medeoprichter en CEO van Bloq, met een geschatte netto waarde in crypto van $1,2 miljard. Op de derde plaats valt de bekende durfkapitalist Tim Draper met $1,1 miljard aan crypto. Hij kocht bijna 30.000 BTC tijdens een veiling in 2014 die in beslag waren genomen van Silk Road.

MicroStrategy CEO Michael Saylor bezit naar schatting $600 miljoen aan crypto. Hij maakte in 2020 veel naamsbekendheid in de crypto-wereld door met MicroStrategy als eerste beursgenoteerde bedrijf groots in bitcoin te investeren.

Dan vinden we Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital en voormalig Goldman Sachs partner. Hij bezit naar schatting $478 miljoen aan crypto. Die schatting is gebaseerd op het aandeelpercentage van zijn bedrijf, wellicht bezit hij zelf nog meer.

Als laatste vinden we Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin. Hij heeft naar verluidt 330.000 ETH in bezit, ter waarde van $360 miljoen. Men moet rekening houden dat dit dus alleen gaat om wat deze heren in crypto bezitten, ze bezitten daarnaast ook nog grote hoeveelheden in fiatgeld en wellicht andere activa.

The post Dit zijn de rijkste bitcoin (BTC) miljardairs ter wereld appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht