Eerste Blockchain-spel dat wordt uitgebracht op PS4

Eerste Blockchain-spel dat wordt uitgebracht op PS4

Sony heeft een spel voor PlayStation 4 goedgekeurd met een ingebouwd Ethereum-gebaseerd marketplace-systeem. Blockchain-gaming heeft een nieuwe primeur opgeëist omdat Sony een spel met blockchain-functionaliteit heeft goedgekeurd voor de populaire gameconsole PlayStation 4. Plague Hunters , een op Ethereum gebaseerd RPG-spel, is de eerste blockchain-game die beschikbaar is op een grote console.

Zoals het geval is met andere blockchain-spellen, kunnen activa zoals wapens, helden en cosmetische items worden gekocht met niet-fungible tokens (NFT’s). Het is niet duidelijk hoeveel van de belangrijkste functies van Plague Hunter het Sony’s strikte beoordelingsproces hebben doorstaan. Maar het door blockchain aangedreven eigendom van gameplay-items is goedgekeurd.

The Rise of Blockchain in videogames

Blockchain-gaming is een vrij nieuw concept, gepopulariseerd door de beruchte op Ethereum gebaseerde CryptoKitties, die 20% Ethereum-gas verbrandden op het hoogtepunt van zijn populariteit. Dergelijke games maken gebruik van blockchain-technologie om eigenaarschap over game-items mogelijk te maken. Hoewel zulke games de aandacht van spelers en investeerders hebben getrokken, is Plague Hunters de eerste titel die op een mainstream console-gamingplatform wordt gepubliceerd. PlayStation 4 is Sony’s thuiscomputer van de achtste generatie en een van de populairste platforms voor videogames, met meer dan 81 miljoen verkochte eenheden wereldwijd. Vanaf april van dit jaar was de PlayStation de populairste gameconsole ter wereld, waarbij concurrenten zoals de Nintendo Switch en Microsoft’s Xbox One werden uitbesteed.

Naast Plague Hunters hebben andere blockchain-gamingprojecten in 2018 belangrijke mijlpalen doorgemaakt, met de nadruk op de groeiende interesse in het domein. Collectible card game Gods Unchained stirred controversie na een virtuele kaart uit de game die meer dan $ 60.000 maanden voordat de game zelfs speelbaar was, werd verkocht.

Andere opmerkelijke projecten zijn onder andere Sgame Pro , een op blockchain gebaseerd gamingplatform met blockchain-technologie voor mobiel gamen. Waarbij spelers worden beloond voor in de game doorgebrachte tijd met SGM-tokens die vervolgens kunnen worden gebruikt in andere games op het platform. Het project bereikte met succes de hardcap voor fondsenwerving in september 2018.

Plague Hunters staat gepland voor release in Q1 van 2019, met volgende versies voor pc en switch. Arcade Distillery, de ontwikkelaar van het spel, onderzoekt ook de mogelijkheden voor zowel mobiele als Xbox One-releases