Europece Commissie (EC) legt volgende maand ei over Libra

Wereldwijd stoeien financiële instellingen met het reguleren van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Wordt er te veel gereguleerd, dan verliezen de meeste bedrijven interesse, maar wordt er te weinig gereguleerd dan leidt dat tot gevaarlijke situaties. Mocht je het nieuws omtrent Facebooks Libra hebben gevolgd, dan weet je dat dat hot topic was wat regelgeving betreft.

De Europese Unie (EU) legt nog steeds een ei over de stablecoin van Facebook, waarvan de lancering gepland staat voor dit kwartaal. De Europese Commissie (EC), het uitvoerende orgaan van de EU, zegt meer details nodig te hebben om een rechtstoestand van de Libra te bepalen.

Bovenstaande liet de vice-voorzitter van de EC, Valdis Dombrovskis, weten. Hij deed uit de doeken dat de EC een verzoek bij de Libra Association had ingediend om meer informatie omtrent de Libra te ontvangen. Omdat de data die de EC nu in handen heeft alleen rept over de Libra als project heeft de EU moeite met het bepalen van het daadwerkelijke effect van de altcoin.

Dombrovskis gaf aan dat de EC, mits de benodigde informatie wordt verkregen, snel kan handelen als het gaat om regelgeving formuleren. Om dit te bewerkstelligen gaat de EC tot 19 maart in gesprek met externe partijen.

Eerder stapten een aantal bedrijven uit de Libra Association. Vodafone gaf vorige maand nog aan te stoppen met de Libra om de focus van het bedrijf op andere zaken te leggen. Mastercard, Visa, eBay en Stripe stapten eerder al uit het project vanwege de zorgen omtrent regelgeving.

The post Europece Commissie (EC) legt volgende maand ei over Libra appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie