Skip to content

Blockchain Drenthe Meetup @ Emmen.IT Februari

Deze keer hebben we een gastspreker: Elkan Roelen van Didux.io
Hij gaat het hebben over blockchain, decentrale identiteiten en verifiable credentials. En gaat proberen het zo “technisch” vriendelijk mogelijk te maken. Dus veel makkelijke uitleg over cryptografie, proof of ownership en databeveiliging. Tevens een kijkje in de toekomst over mogelijke toepassingen.

Programma:
– Actualiteiten in Blockchainland ; Adri Wischmann
– Privacy en Identiteit: Blockchain to the rescue ; Elkan Roelen
(en natuurlijk pizza voor iedereen!)

Didux is uit Smilo voortgekomen (een Blockchain-protocol met private smart contracts) een oplossing waarbij een persoon de volledige controle over zijn eigen data heeft. Didux stond enkele weken geleden nog op de CES in Las Vegas en neemt deel in het Yes!Delft validation lab.

[You dont speak Dutch? no problem!, let us know… we will gladly switch our presentations from Dutch to English for you -otherwise the presentations will be held in Dutch]

Blockchain en Cryptocurrencies staan het laatste jaar flink in de belangstelling, je kunt de krant niet openslaan of er wordt wel iets over geschreven en ook het journaal brengt regelmatig nieuws hierover onder de aandacht. Vrijwel iedereen heeft al eens de term Bitcoin horen vallen maar over “de Blockchain” is niet zo heel veel bekend.

Deze meetup heeft tot doel iedereen met interesse in Blockchain, ICO’s en Crypto met elkaar in contact te brengen. Informatie uitwisselen, leuke sprekers aanhoren, je kennis op dit gebied naar een hoger niveau trekken.
Eens in de maand komen we bij elkaar in Emmen bij Emmen.it en delen informatie met elkaar.
We starten in principe met wat informatie over de Crypto-munten-markten en verdiepen ons vervolgens in een Blockchain-related-onderwerp.

Deze Blockchain-meetup is een spin-off van BlockchainLab Drenthe (een organisatie die zich inzet voor het verspreiden van kennis op het gebied van Blockchain-techniek in Drenthe). Er zullen tijdens deze bijeenkomst deelnemers in BlockchainLab Drenthe aanwezig zijn voor mensen/bedrijven met wat meer technische vragen.

Bron

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Geef een reactie