“Gelukkig bezit mijn zoon bitcoin (BTC),” zegt miljardair investeerder die bijdraait over cryptocurrency

Ook de legendarische investeerder Howard Marks, CEO van de grote Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management, draait inmiddels bij over cryptocurrencies als bitcoin (BTC).

De miljardair meldt in een memo, gepubliceerd op 11 januari, dat hij in 2017 nog zeer sceptisch was over cryptocurrencies, maar dat hij nu blij is dat zijn zoon Andrew Marks “positief” is over bitcoin alsmede andere crypto en dat hij een “aanzienlijk bedrag” bezit voor zijn gezin.

“In 2017 bevatte mijn memo ‘There They Go Again . . . Again’ een sectie over cryptocurrencies waarin ik een hoge mate van scepsis uitte. Deze mening is een bron van veel discussie geweest voor mij en Andrew, die vrij positief is over Bitcoin en verschillende anderen en gelukkig een aanzienlijk bedrag bezit voor ons gezin.”

Marks legt vervolgens uit dat deze scepsis onderdeel is van zijn werk als investeerder en hem vaker geholpen heeft om hem en Oaktree uit de problemen te houden.

“Zoals ik eerder al zei, is de natuurlijke toestand voor de waarde investeerder er een van scepsis. Onze standaard reactie is om zeer twijfelachtig te zijn als we horen ‘dit keer is het anders’, en we wijzen op een geschiedenis van speculatieve manieën en financiële innovaties die een aanzienlijk bloedbad achterlieten. Het is deze scepsis die de kans dat de belegger geld verliest, verkleint.”

Toch geeft Marks ook toe dat deze scepsis hem wellicht blind maakt voor innovatie, ook met betrekking tot cryptocurrencies:

“In een wereld waar zoveel innovatie in zo’n snel tempo plaatsvindt, moet deze mentaliteit echter gepaard gaan met een diepe nieuwsgierigheid, openheid voor nieuwe ideeën en bereidheid om te leren alvorens een mening te vormen. Als innovaties werken, wordt pas later wat eerst gek leek, consensus.”

Marks meldt echter niet hoeveel bitcoin of andere crypto zijn familie bezit, en geeft toe dat hij nog wel veel te leren heeft:

“Daarom ben ik tot de conclusie gekomen (met de hulp van Andrew) dat ik nog niet genoeg geïnformeerd ben om een duidelijk beeld te krijgen van cryptocurrencies. In de geest van ruimdenkendheid streef ik ernaar om te leren.”

The post “Gelukkig bezit mijn zoon bitcoin (BTC),” zegt miljardair investeerder die bijdraait over cryptocurrency appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht