Gemiddeld steeds meer waarde verzonden over de Bitcoin blockchain

De gemiddelde waarde van alle transacties op de bitcoin blockchain was op donderdag 17 september ongeveer 129.000 dollar. Dat is de hoogste waarde in ruim een jaar tijd, in augustus 2019 bevatten bitcointransacties gemiddeld 121.000 dollar aan waarde. Dat blijkt uit gegevens van BitInfoCharts.

Steeds meer activiteit op de bitcoin blockchain

Deze niveaus werden naast dit jaar en 2019 voor het laatst gezien in 2017, midden in de bull run van bitcoin. Op 5 november 2017 bevatte een gemiddelde bitcointransactie ruim 180.000 dollar.

De stijging van de dollarwaarde van bitcointransacties valt samen met een stijging in het aantal actieve bitcoin adressen. Vorige week donderdag waren er 976.000 actieve bitcoin adressen. Ongeveer hetzelfde aantal adressen was actief in december 2017, midden in de climax van de vorige bitcoin bull run.

Bitcoin nog steeds populair onder traders

Het vertrouwen in bitcoin als investering wordt ook weerspiegeld door het percentage investeerders die hun coins langer dan een jaar vasthouden. Volgens cijfers van Grayscale staat meer dan 60% van alle bitcoins langer dan een jaar stil op de blockchain. Nog nooit was dit percentage zo hoog als nu. Investeerders houden langer hun bitcoin vast in de hoop dat de bitcoin koers gaat stijgen.

Maar je kan ook kijken naar het dagelijkse handelsvolume van bitcoin. Op dit moment staat  bitcoin op de tweede plek met een handelsvolume van ruim 30 miljard dollar. Op gepaste afstand staat Ethereum, in totaal werd er voor 16,8 miljard dollar in deze crypto gehandeld.

Tether blijft met 56 miljard dollar op de eerste plek. Tether is een stablecoin, een cryptocurrency met een waarde gekoppeld aan de dollar. Deze coin wordt op veel exchanges gebruikt om te traden in bitcoin of altcoins. Het is een eenvoudige manier om cryptocurrency te verkopen voor dollars, zonder gelijk een bankoverschrijving te hoeven doen.

Een andere manier om de populariteit van bitcoin te meten is door te kijken naar de marktdominantie van bitcoin. Op het moment van schrijven bestaat de cryptomarkt voor 58,4 procent uit bitcoin. Knap, want naast bitcoin bestaan er ruim zevenduizend andere coins en tokens.

The post Gemiddeld steeds meer waarde verzonden over de Bitcoin blockchain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie