Goed nieuws voor crypto! Crypto-vriendelijke Gary Gesler wordt SEC voorzitter

Goed nieuws voor de wereldwijde cryptocurrency community! De aankomende Amerikaanse president Joe Biden heeft namelijk volgens Reuters officieel Gary Gensler naar voren geschoven om de rol van Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter te gaan vervullen. Dit kan onder andere goed uitpakken voor Ripple dat verwikkeld zit in een grote rechtszaak omtrent de XRP (XRP) altcoin.

Gensler was tijdens het presidentschap van Barack Obama de voorzitter van een andere grote financiële toezichthouder in de Verenigde Staten. Toen was hij het hoofd van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hij hield zich toen voornamelijk bezig met het handhaven van de nieuwe wetgeving die voortvloeide uit de grote financiële crisis van 2008.

Maar dat is niet het interessantste aan hem. Gesler vervolgde zijn carrière namelijk destijds als docent aan het MIT. Daar gaf hij lessen in blockchain-technologie en digitale valuta, waaronder bitcoin (BTC). Dat Gesler nu waarschijnlijk voorzitter wordt van de SEC is dan ook positief nieuws aangezien hij naar verwachting een vriendelijker beleid zal handhaven ten opzichte van cryptocurrencies.

Zijn voorganger Jay Clayton, die in december aftrad, staat juist bekend om zijn harde beleid en dan met name ten opzichte van initial coin offerings (ICO’s)Hij ging ICO’s achterna en sleepte velen voor de rechter. Met Gesler als hoofd van een van de belangrijkste toezichthouders in de VS zou de cryptosector zich dus mogelijk in een vriendelijker klimaat kunnen ontwikkelen!

The post Goed nieuws voor crypto! Crypto-vriendelijke Gary Gesler wordt SEC voorzitter appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht