Groot Duits bedrijf ingesteld op lancering van een hybride crypto-bankplatform.

Boerse Stuttgart Group, een vooraanstaande Duitse beurs- en financiële onderneming, is van plan een crypto-handelsplatform te lanceren. Dit is volgens een nieuw persbericht uitgegeven door het bedrijf.

Het nieuwe systeem zal in samenwerking met SolarisBank worden ontwikkeld en in 2019 worden gelanceerd. SolarisBank zal crypto-handelsbankdiensten aan de centrale leveren. De onderneming zal nieuwe grenzen veroveren door een hybride systeem te integreren in een traditioneel fiat-netwerk. Dit is volgens Roland Folz, CEO van solarisBank. Volgens het rapport zal het systeem aanvankelijk transacties ondersteunen in een assortiment van gevestigde cryptocurrencies, inclusief Bitcoin en Ethereum, en zal het live gaan zodra het ICO is gelanceerd. Het hybride systeem kan zowel institutionele als particuliere klanten van dienst zijn.

Boerse Stuttgart is een regionale leider in aandelen en effectenhandel in de regio, maar SolarisBank heeft veel ervaring met het ondersteunen van particuliere financiële producten en gebruikt API’s om modulaire diensten aan te bieden. De aankondiging van het nieuwe project komt op een moment dat de markt voor cryptocurrency in een bearish bui is en het sentiment in een paar verwante marktsegmenten laag is. Niettemin zal de onderneming ertoe bijdragen cryptocurrency-markten dichter bij reguliere en institutionele spelers te brengen.

Andere belangrijke uitwisselingen werken aan vergelijkbare ondernemingen

Nasdaq, de Amerikaanse beurs, werkt hier ook aan . Het is de op één na grootste effectenbeurs ter wereld door marktkapitalisatie en zal naar verluidt de krachten bundelen met VanEck om te handelen in bitcoin-futures.

De bedrijven zijn van plan gereguleerde crypto-futures aan te bieden aan beleggers en maken gebruik van het door Nasdaq gebruikte SMARTS-markttoezichtsysteem. Dit om transparantie te waarborgen en vertrouwen te wekken bij beleggers en toezichthouders. Het SMARTS-programma maakt gebruik van geavanceerde algoritmen (rekenwijze om bepaalde grootheden en functies te berekenen)om verdachte marktbewegingen op te sporen, waaronder wash-trading en spoofing. Spoofing is het vervalsen van kenmerken met als doel om tijdelijk een valse identiteit aan te nemen.

Het gezamenlijke Nasdaq-VanEck-project zal naar verwachting begin 2019 van start gaan. Op de Consensus Invest-conferentie in november zei Gabor Gurbacs, de directeur van Digital Asset Strategy van VanEck, dat het bedrijf hard werkte om goedkeuring te verkrijgen van de Commodity Futures Trading Commission. .

Een andere belangrijke firma in Wall Street, Intercontinental Exchange, die de New York Stock Exchange (NYSE) beheert, werkt ook aan het aanbieden van bitcoin-futures aan beleggers in 2019. Het product, ook wel het Bakkt Bitcoin Daily Futures-contract genoemd, wordt gelanceerd via het bedrijf Bakkt platform. Het programma zou tegen het einde van 2018 worden gelanceerd, maar moest wat vertraging oplopen. Het bedrijf gaf de schuld aan onvoorziene lanceringsprocessen. 24 januari werd aangekondigd als de nieuwe lanceringsdatum. Volgens de CEO van Bakkt , Kelly Loeffler, kunnen belanghebbenden en medewerkers beter worden voorbereid op het evenement.

De verwachting is dat de huidige downstream-bitcoin zal leiden tot meer institutionele beleggers die in de sector stappen omdat zwakke handen worden weggedrukt.