India overweegt alsnog verbod op bitcoin (BTC) handel, welk effect heeft dit op de industrie?

De overheid van India overweegt om nieuwe wetten te implementeren die ervoor zorgen dat cryptocurrency handel niet langer toegestaan is. Dinsdag verscheen er een bericht op Bloomberg waarin de plannen uitgelegd werden.

De wet wordt momenteel nog besproken alvorens het doorgestuurd wordt naar het kabinet. Het lijkt erop dat de overheid in India niet tegen de filosofie achter bitcoin (BTC) is, de blockchain. Echter hebben ze wel wat tegen cryptocurrency trading, de woordvoerder van het ministerie van financiën stond niet open om commentaar te geven.

In 2018 heeft de centrale bank van India cryptocurrencies verbannen naar aanleiding van een reeks van oplichtingen die plaatsvonden met cryptocurrencies. Grote crypto exchanges waren het daar niet mee eens en besloten naar de rechter te stappen in september. In maart 2020 werd er uitstel gegeven.

Na het winnen van de rechtszaak steeg het volume in crypto trading met 450% binnen twee maanden tijd. De zorgen van de Indiase overheid stijgt, ze zijn bang dat veel Indiërs hun spaargeld riskeren. Dit weerhoudt de meeste er niet van toch te blijven traden. Paxful gaf aan dat het volume met 883% gestegen tussen januari en mei. Het volume steeg daarmee van $2,2 miljoen naar $22,1 miljoen.

Als er een nieuw wetsvoorstel komt kan dit voor bijna 1,7 miljoen Indische bewoners betekenen dat zij niet meer kunnen handelen in digitale valuta. Daarnaast worden ook veel ondernemers getroffen waaronder het bedrijf CoinSwitch wat gevestigd is in India en meer dan 200.000 gebruikers telt die samen goed zijn voor een volume van $200 tot $300 miljoen.

Wat de exacte uitkomst gaat zijn staat nog niet vast, er wordt nog intern overleg gepleegd. De populariteit zal er in ieder geval niet onder leiden.

The post India overweegt alsnog verbod op bitcoin (BTC) handel, welk effect heeft dit op de industrie? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie