Kim Jong-Un’s hackers stalen $1,5 miljard aan crypto van Zuid-Korea, maar wie gaat er iets aan doen?

In de afgelopen paar jaar zijn meerdere cryptocurrency-exchanges het doelwit geweest van hackers die verbonden zijn aan de Noord-Koreaanse regering, zoals de beruchte Lazarus Group. Vooral bitcoin (BTC) beurzen in Zuid-Korea zijn regelmatig het slachtoffer geweest.

In Zuid-Korea loopt momenteel een discussie over welke overheidsinstantie hier iets aan moet doen. De Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, de Financial Services Commission (FSC), zegt namelijk dat zij geen verantwoordelijkheid dragen voor de crypto die gestolen is door hackers op Zuid-Koreaanse exchanges. Dat meldt het Zuid-Koreaanse FN News op 23 oktober.

De toezichthouder beweert dat cryptobeurzen niet onder zijn jurisdictie vallen, maar geeft daar geen verdere invulling aan. De instantie legt niet uit waarom het niet zijn verantwoordelijkheid is, maar schuift deze door naar het ministerie voor Buitenlandse Zaken (MOFA) en de Korea Communications Commission (KCC).

De MOFA en KCC ontkennen echter ook dat de verantwoordelijkheid bij hen ligt. Zij beweren weer dat deze gewoon bij de FSC ligt, het gaat namelijk om financiële zaken. Congreslid Seong Il-jong is de vertegenwoordiger die vragen over deze situatie stelt, maar het is momenteel onduidelijk hoe deze situatie zich verder zal ontwikkelen en wie uiteindelijk de verantwoordelijk zal dragen.

Verder meldt de publicatie dat Noord-Korea tussen 2015 en 2019 ongeveer $1,5 miljard aan cryptocurrencies heeft gestolen uit Zuid-Koreaanse exchanges, volgens een onderzoek van het Amerikaanse Chainalysis. Naar verluidt wordt dit geld gebruikt om het raketprogramma van Noord-Korea te ondersteunen.

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat deze Lazarus Group zich weer op crypto begint te focussen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

The post Kim Jong-Un’s hackers stalen $1,5 miljard aan crypto van Zuid-Korea, maar wie gaat er iets aan doen? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie