Litecoin (LTC) blockchain game laat gebruikers LTC verdienen met quests

LiteBringer, een PC game die ontwikkeld wordt door CipSoft, is onlangs live gegaan. Het fantasiespel draait op de Litecoin (LTC) blockchain en geeft spelers de kans om litecoin te verdienen door het spel te spelen en in het spel opdrachten te vervullen.

De relatie tussen cryptocurrencies en gaming wordt steeds groter. Er zijn al enkele andere games die hetzelfde concept geïmplementeerd hebben zoals het spel Space Invaders, waarin spelers worden beloond met Nano (NANO). In het shooter spel Lightnite worden spelers beloond met bitcoin (BTC).

Het bijzondere aan het spel is dat het in tegenstelling tot andere games niet op een server draait maar volledige op de blockchain, gedecentraliseerd. De spelers zijn daardoor volledig in controle. De spelers zijn hierdoor in staat hun character te levelen, te ruilen met andere spelers en litecoin te verdienen volledig via de blockchain. Alle transacties die spelers doen, bijvoorbeeld bij het kopen van een wapen, vinden plaats op de blockchain. Spelers hebben om het spel te spelen en te laten functioneren wel een beetje litecoin nodig om te kunnen spelen.

De keuze om te draaien op de blockchain van Litecoin was heel bewust. Het spel is namelijk heel gevoelig voor veranderingen van transactie fees en wordt onspeelbaar als deze te hoog worden. Het spel is dus afhankelijk van een blockchain met lage fees. Daarnaast is een voordeel van het gebruiken van de blockchain van litecoin dat spelers echt eigenaar zijn van hun assets. Het spel verschilt daardoor met soortgelijke games zoals crypto kitties waarbij de token data uitgelezen wordt door een server. Deze data is gekoppeld aan een token en vrijwel waardeloos zonder de server.

LiteBringer biedt daadwerkelijk eigenaarschap aan spelers, het spel is anders en onsterfelijk zolang er miners en spelers zijn!

The post Litecoin (LTC) blockchain game laat gebruikers LTC verdienen met quests appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie