Litecoin (LTC) ontwikkelaars werken al aan MimbleWimble update

Ontwikkelaars van Litecoin (LTC) werken al aan de implementatie van MimbleWimble, waarmee haar gebruikers op het netwerk meer privacy zouden moeten genieten. Dit laat David Burkett weten, de hoofdontwikkelaar van het project. Na maanden van plannen is de implementatie op de blockchain daadwerkelijk begonnen.

Middels een eerder verschenen blogartikel op Litecointalk liet Burkett weten te hebben gewerkt aan de herstructurering van het systeem waar Grin++ en LTC op leunen. Bepaalde aspecten van de MimbleWimble-update waren al doorgevoerd in Grin, maar deze updates vonden in een kort tijdsbestek plaats. Middels de daadwerkelijke MimbleWimble-update moet gewerkt worden aan kleine details en het standaardiseren van patronen.

Naast aan MimbleWimble werkt Litecoin deze maand ook aan een sneller synchronisatiemechanisme voor Grin. De verbeteringen die hier worden geboekt zouden het hele Litecoin-netwerk ten goede moeten komen.

Met de MimbleWimble-update zal LTC de enige top 10 cryptocurrency zijn met geavanceerde privacy-features, waardoor het straks mogelijk wordt om LTC-transacties af te schermen. Buiten de top 10 vindt men Monero (XMR) en Zcash (ZEC).

MimbleWimble?

MimbleWimble is een protocol en applicatie op de blockchain dat zou moeten zorgen voor meer privacy, fungibiliteit en schaalbaarheid. In 2016 werd de white paper van MimbleWimble voor het eerst gedeeld en wel in een bitcoin IRC-chat. Voor wie de Harry Potter-referentie niet doorhad, de naam van het protocol betekent “vloek op de tong” in de populaire films. Omdat Litecoin weleens wordt gezien als de testcase van Bitcoin heerst de vraag of MimbleWimble ook zal worden toegepast op de blockchain van Bitcoin. Hierdoor trekt het protocol vaak bekijks.

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

The post Litecoin (LTC) ontwikkelaars werken al aan MimbleWimble update appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie