Luxueus Zwitsers horlogemaker Breitling zet horloges op Ethereum (ETH)

De Zwitserse luxueuze horlogemaker Breitling is gestart met het uitgeven van digitale certificaten op de Ethereum (ETH) blockchain voor het verifiëren van de authenticiteit van de nieuwe horloges.

Het bedrijf, dat inmiddels al 136 jaar horloges verkoopt, heeft het initiatief opgezet samen met de non-profit Arianee. Volgens mede-oprichter en CMO van Arianee, Emmanuelle Collet, maakt hun protocol gebruik van het ERC-721 standaard, wat gebruikt wordt voor het uitgeven van niet-vervangbare tokens (NFT) op het Ethereum netwerk.

“Eigenaren van horloges kunnen eenvoudig hun elektronische garantiekaart scannen met hun smartphone camera om automatisch de privé, gecodeerde digitale wallet te downloaden, waarin het digitale paspoort veilig wordt opgeslagen”

Door gebruik te maken van NFT’s kan er niet meer gesjoemeld worden met de digitale certificaten aangezien deze vereeuwigd zijn in de Ethereum blockchain. Ook ligt het beheer van persoonlijke gegevens in eigen handen en kunnen de eigenaars anoniem blijven. Mocht de eigenaar het horloge verkopen, dan kan hij of zij het digitale certificaat overdragen naar de koper zodat diegene alle benodigde informatie ontvangt zoals het serienummer van een horloge en digitale garantie.

Blockchain technologie krijgt steeds meer aandacht van internationale bedrijven. Zo is de Zuid-Koreaanse tak van BMW begonnen met een speciaal beloningsprogramma, kijken de organisaties achter de “Big Four” naar opties voor het gebruiken van blockchain, waarvan KPMG laatst een uniek blockchain-patent heeft aangevraagd, én heeft Techgigant IBM een nieuw blockchain platform gelanceerd naar aanleiding van de COVID-19 pandemie.

Over NFT

NFT’s, die officieel non-fungible tokens heten, zijn unieke cryptocurrency-tokens die niet verwisselbaar zijn met een andere token. Ze kunnen dus niet 1-op-1 geruild worden zoals wel met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) gebeurt. Dit komt omdat ze unieke informatie bevatten die is vastgelegd in hun smart-contracts. De waarde van NFT’s wordt steeds meer erkend en nu dus ook door Breitling. Recent heeft Development-team Dapper Labs, $18 miljoen opgehaald voor een blockchain speciaal voor NFT’s.

The post Luxueus Zwitsers horlogemaker Breitling zet horloges op Ethereum (ETH) appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie