Marktupdate (11-6-2019): Bitcoin schommelt rond de $7.800

Er is momenteel sprake van een soort van patstelling op de cryptomarkt. Zeker vergeleken met de gekte die we de afgelopen maanden hebben doorgemaakt. Bitcoin knalde bijvoorbeeld over de $9.000 heen en de dominante positie van de grootste cryptomunt werd keer op keer bevestigd. Momenteel is er sprake van een periode van relatieve rust. Laten we eens kijken wat er gebeurd is en wat er in het verschiet ligt.

Bitcoin

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin $7.830 waard. Wat min of meer exact overeen komt met de prijs van 24 uur geleden. In die zin is er dus weinig veranderd. Wel is het zo dat Bitcoin nu al langere tijd de ‘hoge 7000-waarden’ vast weet te houden. Er is wel degelijk sprake van een bepaalde angst dat Bitcoin na de flinke winst in de afgelopen periode nu een pas op de plaats moet gaan maken.

Dit (tijdelijke) verval leek zich al enkele malen in te zetten maar even zo vaak werd toch weer vrij snel het prijsniveau tussen de $7.800 en $8.000 bereikt. Dit kan een goed teken zijn mocht de prijs hier nog even blijven steken.

Litecoin

Van de wat grotere coins is Litecoin de grootste stijger. Zeker als we kijken naar de opmars van Litecoin sinds de ‘lows’ vanuit de periode december 2018 dan is het nu wel duidelijk dat Litecoin de grootste winst heeft geboekt van alle ‘top 10 coins’. 1 Litecoin is momenteel ongeveer 127 dollar waard, terwijl de prijs grofweg een half jaar geleden niet verder kwam dan 23 dollar.

Een waardestijging van maar liefst 452%.

Aurora

De relatief onbekende coin Aurora is bezig met een wel heel waanzinnige periode. Zo steeg de prijs over de afgelopen 24 uur met een krankzinnige 70% maar is het net zo goed mogelijk dat deze winst morgen weer teniet gedaan is. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek.

Het bijzonder grillige verloop van Aurora over de laatste ~3 weken is ronduit opvallend te noemen. Het is dan ook niet te verwachten dat de stijging van de afgelopen 24 uur al te veel stand houdt. 

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Het bericht Marktupdate (11-6-2019): Bitcoin schommelt rond de $7.800 verscheen eerst op Crypto Coins NL.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!