Michael Lempres verlaat Coinbase

Michael Lempres verlaat Coinbase

Lempres verlaat de Amerikaanse beurs voor een functie bij Andrebergen Horowitz, een risicokapitaalbedrijf.

Coinbase, een toonaangevende cryptocurrency exchange-operator, verliest een van haar topmanagers, Michael Lempres. Die onlangs is benoemd tot chief policy officer van het bedrijf. De crypto-professional treedt toe tot de Amerikaanse venture capital-gigant Andreessen Horowitz, meldde Bloomberg.

Lempres was bijna twee jaar lang Chief Legal and Risk Officer van Coinbase. Maar werd in oktober overgeplaatst naar de functie van hoofd van de beleidsaangelegenheden. Dat gebeurde toen Brian Brooks, ex-Fannie Mae-topman, de verantwoordelijkheid op zich nam voor juridische kwesties. Anonieme bronnen die bekend waren met de gebeurtenissen vertelden Bloomberg dat Lempres besloot het bedrijf te verlaten. Dit omdat Brooks de controle over de meeste van zijn dagelijkse taken op zich nam. Inclusief beleidsinspanningen met Amerikaanse wetgevers en regelgevers.

Verantwoordelijk voor juridische zaken, risico’s, compliance, overheidsaangelegenheden, corporate governance en bankrelaties voor een van ‘s werelds leidende digitale valutabedrijven. Werken om een ​​open financieel systeem voor de wereld te creëren, “schrijft Lempres.

In reactie op het vertrek van Lempres zei Coinbase in een e-mail aan Bloomberg:

Als hoofd juridische en risicobeheerder in een tijd van enorme groei voor Coinbase, was Mike behulpzaam bij het opbouwen van de juridische en compliancefuncties van het bedrijf en het stimuleren van onze visie op vertrouwen door middel van compliance. We wensen hem het beste in zijn nieuwe functie bij Andreessen Horowitz. “

Het is onduidelijk welke rol Lempres zal spelen bij Andreessen Horowitz, die investeringen heeft in verschillende sectoren. Waaronder in de markt voor cryptocurrency. Horowitz, een van de vroege investeerders in Coinbase, nam vorige maand ook deel aan een ruilfinancieringsronde van $ 300 miljoen.

Coinbase is meer dan vijf jaar geleden opgericht en is een van de belangrijkste spelers in de virtuele vermogenswereld geworden. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan diensten, waaronder cryptocurrency-handel, bewaaroplossingen en een portemonnee. Het heeft een pakket nieuwe diensten gelanceerd. Gericht op het verbreden van zijn voornamelijk particuliere klantenbasis met institutionele beleggers zoals hedgefondsen. Vorige maand verliet de langlopende vice-president Adam White het bedrijf.