Miljardair: ‘Hoe veilig beleggen in 2020’/Principes voor succes nog steeds geldig?

De achttienvoudige dollarmiljardair waarvan sprake is de Amerikaan Ray Dalio (geboren 1949). Een van de meest succesvolle hefboomfonds managers, waarover we al eerder schreven. Het jaar 2020 is allerminst succesvol begonnen, met het Coronavirus dat uitbrak. Waarvan we de economische, financiële, psychologische en sociaalmaatschappelijk klappen nog dagelijks aan het incasseren zijn. De aandelenbeleggers lopen toch reeds vooruit op een gehoopt economisch herstel in de tweede jaarhelft. De vastgoedbeleggers wachten nog voorzichtig af hoe hun markt zal reageren. En ook de nietmeerzoalternatieve beleggingen in edelmetalen en cryptomunten doen het uitstekend. Something’s gotta give, want dit lijkt een onhoudbare, onrealistische situatie. Alles omhoog? Iedereen wint, geen gezeik iedereen rijk? Bijzonder onwaarschijnlijk en wanneer iets té goed lijkt om waar te zijn…?

Vooruit zien

Om maar één voorbeeld te tonen van hoe slim,vooruitziend Dalio is:oktober 2019 maakte hij zich grote zorgen over een recessie die nakend zou zijn. Toen had de wereld zelfs geen idéé van wat een ‘Coronavirus’ was! Waar de huidige recessie/depressie fundamenteel niets mee te maken heeft, maar het virus is wel de trigger geweest. Dat kon economisch op geen slechter moment overheden, bedrijven en burgers treffen. Kwetsbaar als alle partijen waren omdat ze reeds zo diep in de schulden staken. Een toestand die er niet op verbeterd is doordat de wereldeconomie zich in een deflatie toestand bevindt. Een van de meest gevreesde situaties door economen, bestuurders, en andere direct betrokkenen. Deflatie betekent een neerwaartse spiraal van prijsdalingen, waar slechts zeer moeilijk nog uit te raken is. De laatste keer vergde het een Wereldoorlog; om maar te zeggen…

Safety first

In ieder geval toont Mister Dalio hoe we volgens hem financieel veilig de rest van een woelig jaar kunnen doorkomen:

Succes or no succes, that is the question

Het lijkt ons wel leuk eens een video van Ray Dalio uit het verleden op te diepen. Zijn bestseller ‘Principles’ werd ook als animatie gebracht en wel in 8 delen. U vindt de overige 7 makkelijk hier terug, wij tonen de eerste aflevering om een idee te geven. Zijn Dalio’s Principes voor Succes in het leven nog uptodate. Van 2018 tot nu, juni 2020? Het is belangrijk te weten wat je niét weet, zegt de narator, de stem die je begeleidt. Het mag aanmatigend lijken om anderen raad te willen geven. Maar hoe Dalio zijn successen heeft behaald kan anderen helpen hun doel te bereiken in het leven. Dat lijkt me nuttiger in dit stadium van mijn leven, dan nog meer succes voor mezelf na te streven. Aldus de Stem. We laten de lezer zelf kijken en luisteren. Werken aan jezelf is altijd nuttig bestede tijd, dunkt ondergetekende:

Het bericht Miljardair: ‘Hoe veilig beleggen in 2020’/Principes voor succes nog steeds geldig? verscheen eerst op Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie