Monero (XMR) komt niet op Coinbase, zegt CEO Brian Armstrong

Brian Armstrong, CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, zegt dat Coinbase geen privacy coins als monero (XMR) zal noteren op de crypto-beurs. Dat meldt de CEO in een interview met Peter McCormack op 24 juli:

 

In het interview meldt Armstrong dat Coinbase voortaan een terughoudendere opstelling zal innemen tegenover regelgevers en toezichthouders. Armstrong wil namelijk dat de beurs de tand des tijds doorstaat.

Daarom zal Coinbase voorlopig geen privacy coins als het controversiële monero noteren op de beurs. In elke geval niet tot deze meer geaccepteerd zijn bij het grote publiek, zegt Armstrong.

Ik denk dat mensen met voldoende tijd en opleiding er voldoende vertrouwd mee zullen raken. Ik hoop dat privacy coins langzaamaan meer mainstream zullen worden, en misschien ook meer privacy oplossingen voor Bitcoin.

Het gebruik van monero wordt steeds populairder bij illegale activiteiten, omdat transacties, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin (BTC), echt privé zijn. Monero wordt vooral veel gebruikt voor cryptojacking, het overnemen van computers voor illegale cryptocurrency-mining. In mei werden een aantal supercomputers in Europa gehackt voor dit doeleinde.

Coinbase ligt momenteel onder vuur omdat het bedrijf onlangs zijn blockchain-analysesoftware heeft verkocht aan de Amerikaanse geheime dienst. Twee weken geleden verdedigde Armstrong deze beslissing op Twitter.

The post Monero (XMR) komt niet op Coinbase, zegt CEO Brian Armstrong appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie