Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk?

Zoals vanochtend gelezen kon worden steeg polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur flink in waarde. De altcoin was hiermee de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies en wist zo ook flink wat plekken te stijgen op de ranglijst van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Polkadot wordt gezien als een grote concurrent van Ethereum (ETH), de grootste smart contract blockchain op de markt.

Polkadot is een relatief nieuw project dat pas in mei 2020 gelanceerd werd. Toch heeft het enorme stappen kunnen zetten sinds zijn lancering. Parity, een blockchain-software ontwikkelaar, lijkt hierbij een belangrijke rol te hebben gespeeld. Parity was ooit de tweede grootste Ethereum client, software waarmee gebruikers toegang tot de Ethereum-blockchain kunnen krijgen. In december 2019 stopte Parity echter met de ontwikkeling van deze client met onder andere als doel zich te kunnen focussen op Polkadot.

Polkadot wordt gezien als een concurrent van Ethereum, al stelt het project zelf dat dit niet per se het geval is. Het zou namelijk juist Ethereum moeten verbeteren doordat Polkadot als doel heeft om verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Blockchain interoperabiliteit is volgens sommigen een zeer belangrijk onderdeel voor een verdere ontwikkeling van de blockchain-industrie. Op dit moment opereren de meeste netwerken namelijk nog als kleine eilandjes waarbij communicatie tussen deze eilandjes niet mogelijk is.

Op dat vlak heeft het project al een aantal grote stappen gezet. Zo heeft het een DeFi Alliance met onder andere Chainlink (LINK) opgezet. Daarnaast bouwt Ontology (ONT) op Polkadot aan een oplossing voor Decentralized Identity (DeID).

The post Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht