Recente volatiliteit van bitcoin (BTC) gekenmerkt door afwezigheid institutioneel geld

Vrijwel alle markten wereldwijd hebben recent klappen gehad door de verstoring van de economie door het coronavirus. De koers van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zijn deze maand heel volatiel geweest. Gek genoeg lijkt het erop dat institutionele beleggers tijdens de recente prijsbewegingen grotendeels afstand hebben genomen van het handelen in bitcoin.

Door zo goed als alleen maar te stijgen, zag de koers een goed begin in het eerste kwartaal. Bitcoin bereikte in februari bijna de $10.400, maar zag daarna diezelfde groei weer verdampen. Het uiteenvallen van een overeenkomst tussen de OPEC en Rusland te midden van de steeds erger wordende pandemie, veroorzaakte een uitverkoop in olie, wat een domino-effect had op andere markten. Bitcoin kon hier helaas ook niet aan ontsnappen en zag dan ook op 12 en 13 maart een flinke daling.

Het is opvallend dat handelaren in futures afwezig waren tijdens de recente volatiliteit. Volgens John Todaro is het volume voor futures dan ook aanzienlijke lager dan voorheen. Todaro merkt op dat de handelsvolumes op cryptocurrency exchanges het hoogst waren sinds juli, toen de volatiliteit zorgde voor een koersstijging naar bijna $ 14.000. Het volume van verhandelde CME futures-contracten is echter zo ongeveer het laagste dat in dezelfde periode is behaald.

Todaro vraagt zich af ​​of institutionele handelaren de recente extreme bewegingen van Bitcoin hebben overgeslagen. Gezien de wijdverspreide volatiliteit op de wereldwijde markten de laatste tijd, is het waarschijnlijk dat degenen met het kapitaal om CME Bitcoin futures te verhandelen, op dit moment elders dringende belangen hebben. Het volume van futures neemt doorgaans toe in tijden van verhoogde Bitcoin-volatiliteit.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse

The post Recente volatiliteit van bitcoin (BTC) gekenmerkt door afwezigheid institutioneel geld appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie