RIPPLE VERSUS BITCOIN

Wanneer iemand het woord ‘cryptocurrency’ hoort, komt Bitcoin hoogstwaarschijnlijk in aanmerking . In de loop van de jaren en door vele grote ups en verschrikkelijke downs, is de pionier digitale valuta de meest gebruikte van de groep geworden. Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 60 miljard en een prijs die relatief minder volatiliteit heeft getoond dan de altcoins , is dit geen verrassing. Echter, met een massa technische problemen op zijn netwerk, kunnen andere munten de gigant een run voor zijn geld geven.

Een van dergelijke munten is Ripple , de op één na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het is aan populariteit gewonnen bij fans en internationale investeerders, na partnerschappen en ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Ripple slaagde er ook in vele malen krachtig op de markt te komen tijdens de over het algemeen slechte prestaties van cryptocurrencies in 2018. Het overtrof Ethereum in marktkapitalisatie en werd genoteerd op Coinbase, wat een van de belangrijkste prestaties van het jaar markeert.

Deze mijlpalen en de aankomende ontwikkelingen zorgen ervoor dat de valuta in de toekomst nog steeds in beweging komt.

BITCOIN V. RIPPLE

Bij het kiezen van welke cryptocurrencies om in te investeren, is Bitcoin meestal de eerste keuze, maar onlangs was Ripple een stille toevoeging aan veel portemonnees. Dit roept de vraag op: is Ripple een concurrent van Bitcoin?

In sommige opzichten is het antwoord op die vraag ja, omdat het geen geheim is dat Bitcoin-gebruikers te maken hebben gehad met specifieke problemen, zoals  marktongevallen en relatief trage transactiesnelheden. Ripple daarentegen heeft bijna geen wachttijd en heeft het redelijk goed gedaan op de markten. Deze laatste kan echter ook worden beschouwd als een complementaire valuta voor Bitcoin.

Het Ripple-netwerk kan worden gebruikt om transacties in verschillende valuta uit te voeren, waaronder BTC. Het kan zelfs verdere kansen creëren voor Bitcoin-gebruikers, volgens Stephen Thomas, een senior ontwikkelaar van het Ripple-protocol, die ook fungeert als een Bitcoin-liefhebber.

Dat gezegd hebbende, beide valuta’s hebben veel verschillen in bijna alle aspecten, van hun onderliggende protocollen tot hun marktprestaties. Voordat we echter kijken naar hun verschillen in detail, is het belangrijk op te merken dat ze ook een aantal overeenkomsten hebben:

  • Beide worden ondersteund door een blockchain , een onveranderlijk digitaal grootboek dat dient als een verslag van alle transacties die op hun netwerken worden uitgevoerd.
  • Beide valuta’s hebben ook een beperkt aantal eenheden
  • Ze zijn ook beide bedoeld als een winkel van waarde en op zijn beurt een ruilmiddel voor goederen en diensten.
  • Ook beweren zowel Ripple als Bitcoin gedecentraliseerd te zijn en hebben ze geen tussenkomst van derden nodig om te opereren.
  • Het belangrijkste is dat beide strenge veiligheidsmaatregelen treffen om dubbele uitgaven te voorkomen.

De belangrijkste verschillen tussen beide digitale valuta worden hieronder in detail besproken:

BITCOIN:

onbepaald

TECHNOLOGIE

Zoals eerder besproken, is Bitcoin gebaseerd op blockchain-technologie. Het werkt echter volgens een consensusprotocol dat bekend staat als Proof-of-Work (PoW). Kortom, in een PoW-systeem, is een groep mensen, bekend als mijnwerkers , belast met het beveiligen van het netwerk. Dit doen ze door transacties te bevestigen en ervoor te zorgen dat het algehele vermogen in het systeem op een evenwicht wordt gehouden dat het een kwaadwillende partij onmogelijk maakt om het netwerk aan te vallen.

ONTWIKKELAARS

Hoewel Bitcoin niet gebonden is aan een centrale autoriteit, wordt het onderhouden door een groep enthousiaste ontwikkelaars en een actieve gemeenschap. De Bitcoin Core-technologie staat open voor medewerkers overal door het gebruik van de GitHub-repository.

DOEL VAN ONTWIKKELING

Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin als een manier om geld op te slaan en over te dragen. Dus hoe verschilt het van een normaal banksysteem? Eenvoudig, het past geen inmenging van overheidsinstanties toe. Binnen een systeem als Bitcoin zijn alle gebruikers gelijk, en het probleem van het manipuleren van de geldhoeveelheid via inflatie doet zich niet voor. Het is een gratis systeem waarin gebruikers vrede kunnen hebben, wetende dat hun geld niet in beslag kan worden genomen.

MIJNBOUWBELONINGEN

Op het Bitcoin PoW-netwerk moeten mijnwerkers moeilijke problemen oplossen voordat ze een nieuw blok (batch van gebruikerstransacties) aan de blockchain kunnen toevoegen. In ruil ontvangen ze een bepaald bedrag van de specifieke cryptocurrency, die in dit geval 12,50 BTC per blok is. Deze beloning zorgt ervoor dat de nieuwe BTC op de markt komt. Gewoonlijk duurt het ongeveer 10 minuten om transacties te bevestigen omdat dit de tijd is die mijnwerkers hebben om het gegeven probleem op te lossen. De moeilijkheidsgraad van deze puzzel wordt vaak aangepast om ervoor te zorgen dat de bevestigingstijd niet onder de 10 minuten komt.

MARKTPRESTATIE

Tussen 2013 en 2016 heeft Bitcoin verschillende hoogtepunten en dieptepunten bereikt, maar is nog steeds onder de $ 1000 gebleven. De prijs begon echter in januari 2017 te stijgen en ging het hele jaar door tot het de meest massale bull run ooit begon. Op 17 december 2017 sloeg BTC zijn hoogste punt ooit op $ 19.783,06 en trok de aandacht van mensen over de hele wereld. Vóór die periode wisten slechts een handjevol mensen van cryptocurrency. In 2018 begon BTC echter langzaam te dalen totdat het vlak boven de $ 3000 zweefde, waar het momenteel is, op het moment van de pers.

RIMPELING:

onbepaald

TECHNOLOGIE

In tegenstelling tot het Bitcoin-netwerk, wordt Ripple ondersteund door een netwerk van servers die valideren, evenals het officiële activum dat bekend staat als XRP. In een gecombineerde inspanning vergelijken de onafhankelijke netwerkservers hun transactierecords voortdurend om er zeker van te zijn dat er geen inconsistenties in het systeem zijn. Gebruikers voeren hun transacties uit met behulp van de XRP-valuta en de bevestigingstijd valt tussen 3 en 5 seconden met een transactiekost van $ 0,0004.

ONTWIKKELAARS

Chris Larsen en Jed McCaleb ontwikkelden in eerste instantie Ripple. Later werd het Ripple Labs, een officieel bedrijf met vaste doelen en investeerders. Het bedrijf gaat met de ontwikkeling om, in tegenstelling tot Bitcoin.

DOEL VAN ONTWIKKELING

Ripple is gemaakt met de bedoeling om de afwikkeling, het wisselen van valuta en overmakingen voor banken en betalingssystemen te vergemakkelijken. Met behulp van zijn netwerk kunnen activa in realtime worden overgedragen en afgewikkeld. Het proces is transparant, betaalbaar en veiliger dan andere beschikbare opties.

MIJNBOUWBELONINGEN

Ripple is niet ontworpen om te worden gedolven, dus er zijn geen beloningen voor mijnbouw. De meeste XRP-tokens behoren tot Ripple-laboratoria, dus het platform is enigszins gecentraliseerd.

MARKTPRESTATIE

Hoewel Ripple zijn hoogtepunt bereikte in 2017, werd zijn hoogste punt ooit van $ 3,55 genoteerd op 4 januari 2018. Helaas begon ook een lange berenrun zoals andere cryptocurrencies. XRP rust momenteel op een prijs van $ 0,32.

LAATSTE GEDACHTEN

Bitcoin en Ripple zijn beide ongelooflijk populaire platforms die de afgelopen jaren het vertrouwen van investeerders hebben gewonnen. Met zijn solide routekaart en oog voor partnerschappen, overtrof Ripple Ethereum en werd de op een na grootste cryptocurrency. Deze twee reuzen verleggen de grenzen van wat de wereld begrijpt van geld. Aan de ene kant verandert Bitcoin de manier waarop waarde wordt opgeslagen en uitgewisseld. Het doet dit op de eerlijkste manier mogelijk, waarbij elke gebruiker de macht heeft over zijn geld.

Aan de andere kant, Ripple is een aantal van de meest significante problemen met afwikkeling en remittances aan het aanpakken. Het zorgt voor een snellere, veiligere en efficiëntere manier voor banken om hun klanten tevreden te stellen. Uiteindelijk zijn beide platforms toegewijd om het leven van de gemiddelde persoon een beetje gemakkelijker te maken, met behulp van verbazingwekkende nieuwe technologie. In plaats van hen als rivalen te beschouwen, kunnen ze worden gezien als noodzakelijke stukjes in een puzzel die de financiën kan verstoren, de sector die de wereld drijft.

 

 

 

bron:  https://www.mintdice.com/blog/a-guide-ripple-vs-bitcoin