Softbank CEO onthult dat hij zijn bitcoin verkocht met verlies van vele miljoenen, “de volatiliteit was te afleidend”

Masayoshi Son, de CEO van Softbank, een gigantische Japanse holdingbedrijf, geeft toe dat hij minstens $50 miljoen verloor toen hij zijn bitcoin (BTC) in 2018 verkocht. Dat meldt de CEO tijdens de DealBook conferentie van The New York Times op 17 november:

Son meldt dat hij 1% van zijn vermogen eind 2017 in Bitcoin stopte na aanraden van een vriend. Hij stapte voor ongeveer $200 miljoen in. Dat was echter de piek van de toenmalige ­bull-run en de koers van bitcoin daalde begin 2018 hard omlaag. Het heeft jaren gekost voordat de koers weer enigszins herstelde.

Son zegt dat hij Bitcoin nog steeds niet “begrijpt” en dat de volatiliteit van bitcoin hem te “afleidend” was. Hij meldt dat hij elke vijf minuten naar de koers aan het kijken was en zag hoe deze constant heen en weer schommelde. Daardoor kon hij zich niet meer focussen op zijn werk. Vervolgens verkocht hij de bitcoin weer ergens begin 2018 met een verlies van maar liefst $50 miljoen. Een eerder onderzoek van The Wall Street Journal schat echter dat de CEO wellicht zelfs $130 miljoen verloor.

Son meldt dat hij zich veel beter voelde toen hij het verkocht. Toch zegt hij dat hij denkt dat digital valuta in de toekomst nuttig zullen zijn. Wellicht dat Son nu er spijt van heeft. De afgelopen maanden is de koers van bitcoin namelijk weer hard toegenomen. Op het moment van schrijven doorbreekt de koers zelfs de $18.500, en steeds meer analisten zijn overtuigd dat binnenkort de piek uit eind 2017 zal worden doorbroken.

The post Softbank CEO onthult dat hij zijn bitcoin verkocht met verlies van vele miljoenen, “de volatiliteit was te afleidend” appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht