Spaar voetbalkaartjes van Neymar en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain op de blockchain

Ben je fan van de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain en ben je ook geïnteresseerd in cryptocurrency’s? Dan is er goed nieuws voor jou. Eerder sloot PSG al een samenwerking met blockchainplatform Socios.com om een Fan Token Offering te lanceren, maar vanaf nu kan je via de blockchaingame Sorare digitale voetbalkaartjes sparen.

Digitale voetbalkaartjes sparen

Via Sorare spaar je digitale voetbalkaartjes van je favoriete voetbalsterren, zoals Neymar en Kylian Mbappé, maar dan op de blockchain. Deze tokens zijn niet-inwisselbare tokens op de Ethereum blockchain. Maar niet alleen de huidige sterren zijn onderdeel van het programma, zo behoort bijvoorbeeld ook David Beckham tot de limited edition digitale kaartjes.

De score op de kaartjes zal afhangen van real-life prestaties van spelers in de Franse voetbalcompetitie, en de zeldzaamheid van de kaarten wordt gewaarborgd door middel van blockchaintechnologie.

Honderdste club die aansluit op Socios platform

PSG is niet de enige voetbalclub die aangesloten is op het op Ethereum gebaseerde Sorare-platform. Ofja, eigenlijk is ‘niet de enige’ nog een understatement. PSG is namelijk de honderdste club die een samenwerking heeft gesloten met het blockchainplatform. Andere bekende voetbalclubs zijn Juventus, Atletico Madrid, Napoli, Olympique de Marseille, Olympique Lyon en AS Roma.

Oftewel, als Nederlandse fan kan je ook sparen voor voetbalkaartjes van Matthijs de Ligt, Memphis Depay, Kevin Strootman, Rick Karsdorp en Justin Kluivert. Opvallend, Sorare heeft wel samenwerkingen gesloten met Belgische voetbalclubs, maar nog niet met Nederlandse clubs. Wie dus een digitaal kaartje van Klaas-Jan Huntelaar wil scoren, moet dus nog even geduld hebben.

De digitale voetbalkaartjes van Sorare zijn in trek bij de fans. Sinds de lancering van Sorare in maart 2019 maakte het platform al 2 miljard dollar winst uit de verkoop van de kaartjes in 60 verschillende landen.

Hoe werkt het?

Sorare maakt gebruik van de blockchain van Ethereum. De kaartjes die je kan sparen zijn zogeheten niet-inwisselbare tokens, of non-fungible tokens (NFT’s). Dit zijn tokens die echt uniek zijn op de blockchain. Dit zorgt ervoor dat je een verschil kan hebben tussen gewone en zeldzame kaartjes.

Eind 2017 waren Cryptokitties razendpopulair. Dat zijn schattige katjes die je kan verzamelen op de Ethereum blockchain. Sommige Cryptokitties gingen destijds voor duizenden dollars over de toonbank.

The post Spaar voetbalkaartjes van Neymar en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain op de blockchain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie