Voormalig Bakkt CEO beschuldigd van dumpen aandelen na besloten vergadering

  1. Voormalig CEO van Bakkt en sinds kort senator, Kelly Loeffler, is de tweede Amerikaanse wetgever die naar verluidt al haar aandelen heeft gedumpt na een besloten bijeenkomst van alle senatoren op 24 januari. Velen beweren dat het een duidelijk voorbeeld is van handel met voorkennis

Het lijkt erop dat de regering van Trump wist dat COVID-19 de wereldwijde markten en het dagelijkse leven zou verstoren, lang voordat dit publiekelijk duidelijk werd gemaakt. Dat lijkt de uitkomst te zijn van een geheime bijeenkomst van alle senatoren op 24 januari.

Dit zaakje stinkt

De briefing van alle senatoren op 24 januari heeft vragen opgeworpen over handel met voorkennis. Er zijn nu namelijk twee senatoren waarvan is bevestigd dat ze hun aandelen hebben verkocht voor de enorme duik van de koers van bitcoin (BTC) eind februari en maart. Een van deze senatoren zou Loeffler zijn.

Op de dag van de briefing tweette Loeffler dat ze de briefing over de nieuwe uitbraak van het coronavirus waardeerde. Loeffler ging vervolgens over tot de verkoop van 27 van haar 29 aandelen. Het resultaat was het dumpen van miljoenen dollars vlak voor de crash.

Senator Richard Burr wordt van een soortgelijke actie beschuldigd. Zo zou hij voor $1,6 miljoen aan aandelen hebben verkocht na de geheime briefing over de economische effecten van het coronavirus. Hij zat tevens naast Loeffler tijdens de vergadering.

Het publiek is niet zozeer verontwaardigd over het recht om dit te doen, maar het gaat hier vooral om het feit dat het publiek zou zijn misleid. Opt hetzelfde moment werd het publiek namelijk verteld zich geen zorgen te maken. 

Loeffler probeert schade te beperken

In plaats van toe te geven heeft Loeffler geprobeerd alle beschuldigingen te weerleggen. De beschuldiging zou belachelijk en ongegrond zijn, gezien haar investeringen uitgevoerd worden door adviseurs vanuit een derde partij.

Zoals velen echter hebben opgemerkt, zou geen enkele redelijke portefeuillemanager een cliënt adviseren om bijna alle aandelen zonder speciale kennis te dumpen. Er wordt dan ook gezegd dat dit niet had kunnen gebeuren zonder haar toestemming.

Loeffler verzekerde mensen op 11 maart nog dat de huidige economie sterk is. Dit was nadat ze haar aandelen al had verkocht.

The post Voormalig Bakkt CEO beschuldigd van dumpen aandelen na besloten vergadering appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie