XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak

De financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), beschouwt XRP (XRP) niet als een security, oftewel effect. Dat zou de FSA aan The Block hebben gemeld op 13 januari:

De FSA spreekt hiermee direct de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), tegen. De SEC diende eind vorig jaar een aanklacht tegen Ripple in. Ripple wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met XRP.

“FSA beschouwt XRP als een cryptocurrency op basis van definities van de Payment Services Act. FSA onthoudt zich van het maken van opmerkingen over de reactie van andere autoriteiten.”

Aldus de toezichthouder in een email aan The Block. Het is de eerste keer dat de FSA reageert op de situatie omtrent XRP. Onlangs meldde SBI Holdings, een grote Japanse financiële dienstverlener, ook al dat XRP geen effect is, maar het bedrijf is dan ook een zakenpartner van Ripple.

Ook het Britse ministerie van Financiën, Her Majesty’s Treasury, zei onlangs dat het XRP niet als een effect classificeert. Toch zullen de uitspraken van deze instanties waarschijnlijk weinig invloed hebben op de rechtszaak in de VS. Op 22 februari zal een eerste zitting plaatsvinden in de rechtszaak.

In gerelateerd nieuws kondigt Grayscale Investments, een grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, aan dat het zijn XRP fonds nu volledig ontbonden heeft. Gisteren bleek al dat deze ontoegankelijk was. XRP werd al eerder uit de Large Digital Cap Fund (GDLC) van Grayscale verwijderd.

De XRP koers kelderde hard omlaag toen het nieuws over de SEC aanklacht naar buiten kwam. De prijs daalde medio december met meer dan 60%. Vorige week herstelde de koers weer lichtjes en op het moment van schrijven ligt de prijs rond $0,29.

The post XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht