XRP ongeschonden maar voor hoelang?

XRP ongeschonden maar voor hoelang?

Bloedbad

De laatste tijd was het bloedbad op de crypto-markt voor zowel Bitcoin als altcoins. De enige ongeschonden eigenschap die overblijft, was XRP . Wonder boven wonder is het de afgelopen dag zelfs een stuk hoger gestegen, een stijging van 0,19% naar $ 0,48. Stellar (XLM) , dat zich gedraagt ​​als de open-source sidekick voor XRP, is ook relatief onveranderd en verliest slechts een cent tot $ 0,21. Later zag XRP ook een grotere dia, waarbij 11% binnen een uur na de handel verloren ging en daalde tot $ 0,42. De komende dagen zullen uitwijzen of XRP het beter weet te houden.

Hier zijn de meest waarschijnlijke redenen waarom XRP iets langer heeft overleefd terwijl de rest van de markt capituleerde.

Afzonderlijke community’s:
het is enigszins misleidend om te stellen dat er één verenigde cryptogemeenschap is. Er zijn veel projecten met een eigen schare fans en handelaars. Maar de Ripple-community en XRP-eigenaren bevinden zich in een afzonderlijke groep, niet verbonden met projecten op basis van mijnbouw, tokens of het uitvoeren van een gedistribueerde blockchain.

De Ripple-community is de clou van veel grappen van andere munteigenaren en Bitcoin-maximalisten geweest, maar in de huidige uitverkoop hebben XRP-bezitters, voor nu al, de laatste lach. Het lijkt erop dat ze nog niet helemaal klaar zijn om te verkopen, waarbij ze mogelijk verwachten dat de blockchain-oplossingen niet-levensvatbaar zijn en XRP naar de top van digitale assets en gedecentraliseerde oplossingen tillen. XRP-bezitters zijn nu zelfs meer gestimuleerd om hun munten te “hodl”, omdat ze zich veiliger voelen.

Prijs gestut:
Als onderdeel van de “hodl” -cultuur heeft de stichting Ripple het grootste deel van het aanbod effectief geblokkeerd en biedt het geen reden om te verkopen. Het huidige gedrag van het activum is de perfecte stimulans om nieuwe XRP niet op de markt te brengen. Terwijl sommige beleggers voor een zeer hoge prijs kochten, ontvingen anderen het als een luchtlanding en konden ze het zich veroorloven om vast te houden.

Het Binance-effect:
Een groot deel van de XRP-handel gebeurt op Binance. Deze concentratie zorgt ervoor dat botactiviteit alle handelseffecten kan versterken. In het geval van XRP verhoogde een recente rally de prijzen, waardoor de asset een deel van de winst kon behouden. XRP is sinds november vorig jaar nog steeds meer dan 480%, terwijl andere toonaangevende munten onder water zijn.

Vertraagde reactie:
De prijs van XRP is op geen enkele manier gegarandeerd. Het is mogelijk dat XRP voorlopig alleen een vertraagde reactie ervaart. XRP wordt onder druk gezet door reguliere handelaren, en hoewel de gemeenschap en fans misschien niet verkopen, zijn speculatieve transacties altijd een mogelijkheid. XRP is nog steeds niet gestegen; het bleef eenvoudig langer stabiel. Een crash kan echter niet worden uitgesloten.

Veilig haven kopen :
Met andere munten die in prijs dalen, biedt XRP een alternatieve investering. Volumes die oplopen tot het equivalent van $ 1,3 miljard geven aan dat kopen inderdaad gebeurt, maar het valt nog te bezien of de schaal groot genoeg is om een ​​capitulatie-evenement te voorkomen. Hoewel XRP zichzelf probeert te positioneren als verschillend van blockchain-projecten, is het in elk geval in hoge mate afhankelijk van het crypto-gerelateerde ecosysteem van beurzen, portefeuilles, handelaren en services, nog steeds zonder een afzonderlijk pad voor investeringen.

DYOR.