Indrukwekkend in welk tempo en voor welke bedragen ´gewone´ bedrijven hun cash omzetten naar bitcoin. Gewone, omdat hun core business eigenlijk niets van doen heeft met digitale munten of blockchain. Ze doen het alle slechts om hun dollar contanten te beschermen tegen waardevermindering. De beste reden dus! Met 42 zijn ze reeds, wereldwijd en daarmee bezitten ze voor precies 6,43 procent van alle bitcoins. Oftewel 1,3 miljoen BTC. Wanneer dit een trend of rage wordt? Dan zal er niet genoeg BTC voor iedereen zijn. Maar dat wist u als trouwen lezer op Biflatie.nl reeds langer dan vandaag, 2 maart 2021.

Crypto? Ja graag

Een marktonderzoek vanwege VISA komt tot de vaststelling dat 25 procent van alle Latijns-Amerikanen wel met digitale munten wil betalen. Wanneer ze de kans krijgen… ´The third Visa COVID-19 Consumer Sentiment survey sought to assess consumer trends during the lockdown. The survey data revealed that 78% of consumers expect to use new payment technologies in the future—including cryptocurrencies.´

250 Miljoen dollar fonds

Het in Dubai gesitueerde fonds FD7 richt een 250 miljoen dollar groot investeringsfonds op in het Indiasche Bengaluru. Daar is immers het Indian Institutes of Technology (IIT) gevestigd, dat al verschillende gegradueerden heeft afgeleverd die nu topfuncties aanhouden, zoals bij Alphabet (moederbedrijf van Google) en Fairfax, financiële holding te Canada. In het bijzonder wil het fonds ontwikkelaars van Polkadot en Cardano steunen, twee succesvolle munten/blockchainprojecten. Het IIT is dan de tegenhanger in India van de prestigieuze technische universiteit MIT, Massachusetts Institute of Technology te Cambridge, VS. Die telt in haar gemeenschap wel 75 Nobelprijswinnaars. 

Bitcoin als de anti-dollar

Markcommentatoren en -watchers vragen zich af in hoeverre het 1,9 trillion (biljoen) dollar Corona-steunfonds, zo goed als goedgekeurd in de VS, de koers van cryptomunten positief zal beïnvloeden. In het bijzonder dan van bitcoin, dat ook wel als de anti-dollar gezien wordt. Hoe meer verzonnen fiatmunten, dollars in deze, de markten overspoelen, des te groter is het risico op inflatie. Des te grotere de vewatering van de waarde van die dollar. Dat is de onderliggende gedachte. Het plan voorziet een cheque van 1400 dollar voor iedere Amerikaan die minder dan 75.000 dollar per jaar verdient. Maar ook dat het minimum uurloon opgetrokken zou worden tot 15 dollar per uur. En net dat is voor de Republikeinse partij een deal-breaker. No way, heet het vanuit die oppositie. Een ´cheque´ schrijven we? Als het inderdaad een papieren briefje wordt zoals in agustus 2020 (één van 500 dollar onder oud-president Trump) – in het huidige digitale tijdperk? Erg dan, héél erg…

Digitale kunst van 6,6 miljoen dollar

NFT´s zijn hot, non-fungible tokens. Unieke digitale objecten, in gaming bijvoorbeeld, maar in kunst zeker ook. Zoals deze videoclip (!) daar blijkbaar eveneens onder valt. ´The video has been authenticated by blockchain, which serves as a digital signature to certify original art.´ Er werd zopas 6,6 miljoen dollar voor neergeteld:

 

A 10-second video clip sold for $6.6 million: A new type of digital asset known as a non-fungible token (NFT) has exploded in popularity as enthusiasts and investors scramble to spend money on items that only exist online https://t.co/2wrD4iFdkS pic.twitter.com/3St8ERSllo

— Reuters (@Reuters) March 1, 2021

 

Het bericht 42 Bedrijven bezitten meer dan 6 procent van alle bitcoins, en ander crypto nieuws verscheen eerst op Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!