Voorbereidingen

Voorbereidingen/Tips
Voorbereiding

Dus je wilt graag cryptocurrency kopen, maar je weet nog niet helemaal hoe je dat moet aanpakken. Geen zorgen, je bent al op de juiste weg en we gaan je begeleiden door een aantal stappen om je eigenaar te maken van een digitale valuta. Voordat je daadwerkelijk cryptocurrency koopt, is het belangrijk om wat voorbereidingen te treffen, en dat ben je op dit moment al aan het doen! Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Inlezen en Rustig Blijven: Laat je niet overhaasten. Neem de tijd om je goed in te lezen voordat je actie onderneemt. Dit voorkomt fouten, zoals het sturen van je munten naar een verkeerde wallet.
 2. Meer dan Bitcoin: Bitcoin krijgt veel aandacht in de media, maar er zijn talloze andere cryptocurrencies. Verdiep je in verschillende munten en strategieën voordat je beslissingen neemt.
 3. Volg Trends: Blijf op de hoogte van de laatste trends in de cryptowereld. Dit kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen.
 4. Maak een Keuze: Kies welke cryptocurrency je wilt kopen en waar je dit gaat doen. Als je bij een broker koopt, is dit relatief eenvoudig. Maar als je een munt wilt kopen die niet bij een broker beschikbaar is, moet je een account aanmaken bij een exchange waar die munt verhandeld wordt.
 5. Verantwoord Investeren: Investeer alleen geld dat je kunt missen. Het is verstandig om geen financiële risico’s te nemen die je niet kunt dragen.
 6. Eigen Keuzes: We geven geen advies over welke munten je moet kopen. Iedereen heeft zijn eigen strategie en risicobereidheid. Wij bieden je wel de nodige stappen om aan de slag te gaan.

Met deze stappen kun je op een verstandige en geïnformeerde manier beginnen met cryptocurrency. Onthoud dat kennis en voorbereiding cruciaal zijn voordat je daadwerkelijk munten koopt. Veel succes!

Inverteer verstandig
Na grondig onderzoek in de beginfasen van de cryptomarkt hebben we een essentiële richtlijn ontdekt: Investeer alleen wat je kunt missen. De reden hiervoor is dat de markt buitengewoon volatiel is, en vaak gedreven wordt door hype en marktsentimenten in plaats van fundamentele factoren. Dit maakt de cryptomarkt bijzonder risicovol. Hierdoor is er potentieel voor aanzienlijke winsten, maar tegelijkertijd kun je ook snel alles verliezen. Het is van het grootste belang om verstandig en met realistische verwachtingen te investeren. Onthoud altijd dat investeren in cryptocurrency, net als elke andere vorm van investering, een risico met zich meebrengt.
Verdiep je in de wereld van crypto

Het is belangrijk om jezelf goed te informeren:

Om succesvol te kunnen opereren in de wereld van cryptocurrency, is het van groot belang om jezelf goed te informeren. Dit betekent dat je jezelf moet inlezen in de basisprincipes van blockchain-technologie, hoe cryptocurrencies werken en hoe je veilig kunt handelen en investeren.

Begin met het begrijpen van de kernprincipes van blockchain – de gedecentraliseerde en beveiligde technologie die de basis vormt voor de meeste cryptocurrencies. Leer over de manier waarop transacties worden geverifieerd en vastgelegd op de blockchain, en hoe dit leidt tot transparantie en beveiliging.

Vervolgens is het essentieel om verschillende cryptocurrencies te bestuderen. Begrijp wat ze uniek maakt, hoe ze worden gemined of gestaked, en welke problemen ze proberen op te lossen in diverse industrieën.

Naast technische aspecten, is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van markttrends en nieuws. De prijzen van cryptocurrencies kunnen sterk schommelen en worden beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder regelgeving, aankondigingen van projecten en algemene marktsentimenten.

Online bronnen zoals artikelen, fora, sociale media en educatieve video’s kunnen allemaal helpen bij het vergaren van kennis over cryptocurrencies. Houd er echter rekening mee dat de wereld van crypto snel verandert, dus blijf altijd kritisch en gebruik meerdere bronnen om een goed afgerond begrip te ontwikkelen.

Het inlezen en blijven leren is een doorlopend proces in de wereld van cryptocurrency, en het zal je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen en jezelf te beschermen tegen mogelijke valkuilen.

Long term

Het is begrijpelijk dat je wellicht net begint of interesse hebt in cryptocurrency’s. Toch is het belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency geen snel pad is naar rijkdom. Het is niet raadzaam om te streven naar korte termijn winsten, vooral als je niet beschikt over de vereiste handels- of technische vaardigheden. Een realistische mindset is cruciaal.

Een waarschuwend verhaal is dat van de persoon die ooit 1700 BTC bezat toen de waarde slechts $ 0,06 bedroeg. Hij verkocht ze voor $ 0,30 en kon later wel voor zijn hoofd slaan toen de waarde in 2011 $ 8,00 bereikte, om nog maar te zwijgen van de latere piek van $ 20.000. Het illustreert hoe onvoorspelbaar de markt kan zijn en waarom het belangrijk is om geduldig te blijven.

Na verloop van tijd zul je meer ervaring opdoen en je kennis vergroten. Dit kan ertoe leiden dat je geïnteresseerd raakt in de technische aspecten van het analyseren van grafieken en marktbewegingen. Mogelijk denk je er zelfs aan om te gaan daytraden. Houd er echter rekening mee dat daytraden niet voor iedereen succesvol is en dat het vaardigheid, geduld en grondige kennis vereist.

Onthoud dat cryptocurrency investeren een leerproces is en dat succes niet vanzelfsprekend is. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben, constant te blijven leren en je bewust te zijn van zowel de kansen als de risico’s die gepaard gaan met deze markt.

Emoties

Emoties spelen een aanzienlijke rol in de wereld van cryptocurrencies en kunnen zowel positieve als negatieve invloeden hebben op handelaren en investeerders. De volatiliteit van de cryptomarkt kan sterke emotionele reacties teweegbrengen, wat van invloed kan zijn op beslissingen en resultaten. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen over emoties en crypto:

 • Gretigheid en FOMO (Fear of Missing Out): In een markt waarin de prijzen snel kunnen stijgen, kan de angst om een lucratieve investering te missen (FOMO) leiden tot impulsieve beslissingen en overhaaste aankopen. Dit kan resulteren in verlies als de prijzen even snel weer dalen.
 • Angst en Paniek: Wanneer de markt daalt, kunnen angst en paniek investeerders overweldigen. Dit kan leiden tot verkoopacties uit vrees voor grotere verliezen. Het is belangrijk om je langetermijnvisie in gedachten te houden en niet te reageren op korte-termijnvolaties.
 • HODLing en Onzekerheid: Sommige investeerders houden vast aan hun posities (HODLing) in de hoop dat de waarde in de toekomst zal stijgen. Echter, als de markt langer dan verwacht in een dalende trend blijft, kunnen twijfel en onzekerheid toeslaan.
 • Overmoed en Rationeel Denken: Snelle winsten kunnen tot overmoed leiden, wat kan resulteren in risicovollere beslissingen zonder grondige analyse. Het is belangrijk om rationeel te blijven en geen onnodige risico’s te nemen.
 • Geduld en Frustratie: Crypto-investeringen vergen vaak geduld, vooral bij langetermijnstrategieën. Frustratie kan optreden als resultaten niet direct zichtbaar zijn.

Het is essentieel om je bewust te zijn van je emoties en te werken aan het beheersen ervan tijdens het handelen. Het hebben van een duidelijke strategie, realistische doelen en het vermijden van impulsieve beslissingen op basis van emoties kan je helpen om consistent en rationeel te handelen, ongeacht de volatiliteit van de markt.

Daarnaast, een onbreekbare handelsregel stelt dat je nooit je emoties in de handel moet betrekken. Dit geldt voor iedereen die posities heeft op elk termijn, maar vooral voor degenen die handelen op korte termijn. Emoties, met name angst voor verlies, kunnen ons beïnvloeden en ons actieplan verstoren. Het overwinnen van je emoties is ook van belang na een mislukte ruil of nadat je een munt hebt verkocht die net na je verkoop enorm in waarde is gestegen. Kortom, vermijd spijt over gemiste winsten en voel je niet schuldig over verloren transacties. Stel voor jezelf een plan van aanpak op met een reeks doelen en handel ernaar, alsof je een voorgeprogrammeerde computer bent. Menselijke wezens zijn immers niet altijd rationeel in hun beslissingen. Blijf bewust van je emoties, beheers ze en werk aan een consistent en verstandig handelsgedrag om je kansen op succes te vergroten

Wat naar beneden gaat blijft soms beneden

De waarde van een bepaalde cryptocurrency (of een ander financieel activum) eenmaal aanzienlijk is gedaald, het moeilijk kan zijn voor die waarde om weer op hetzelfde niveau te komen of zelfs te stijgen. Met andere woorden, prijsdalingen kunnen langdurige gevolgen hebben en het kan moeilijk zijn om verloren waarde terug te winnen.

In de wereld van cryptocurrencies sluiten bijna alle beginners zich aan bij Telegram-groepen en volgen ze Twitter-handelaren voor handelssignalen, en daar is op zich niets mis mee, zolang je maar je eigen onderzoek doet. Er is echter geen tekort aan ‘shilling’, wat verwijst naar het promoten van munten en marktbewegingen voor persoonlijk gewin, op alle sociale media platforms. Je zult talloze mensen tegenkomen die beweren dat een bepaalde munt binnenkort de ‘moon’ gaat bereiken, wat betekent dat de waarde sterk zal stijgen.

Het is belangrijk om kritisch te zijn en je eigen onderzoek te doen voordat je beslissingen neemt. Veel van deze zogenaamde ‘shills’ zijn nepaccounts, betaalde promoters of leden van ‘pump & dump’-groepen. Deze groepen creëren valse hype om mensen in paniek te laten kopen (FOMO – Fear of Missing Out). Eigen onderzoek doen is een cruciale stap voordat je een positie inneemt in een bepaalde cryptocurrency.

Dit concept benadrukt de volatiliteit van de markt en waarschuwt investeerders en handelaren dat verliezen blijvend kunnen zijn. Het is van essentieel belang om voorzichtig en weloverwogen te handelen om onnodige verliezen te voorkomen. Diversificatie en het nemen van strategische beslissingen zijn cruciaal om risico’s te minimaliseren en duurzame winsten te behalen.

VOORBEREIDINGEN/TIPS KOPEN/VERKOPEN TRADE OP EXCHANGE WELKE WALLET GEBRUIKEN WAT IS…