Uitleg Bybit

1. Wat is Bybit?:

Bybit is een cryptocurrency-handelsplatform dat gespecialiseerd is in derivatenhandel. Het platform is opgericht in 2018 en is vooral bekend om zijn aanbod van Bitcoin en Ethereum futures-contracten. Bybit stelt handelaren in staat om te speculeren op de prijsbewegingen van cryptocurrencies zonder de activa daadwerkelijk te bezitten. Het platform biedt ook hefboomwerkingsopties, waardoor handelaren met een kleinere kapitaalinvestering grotere posities kunnen innemen.

Bybit’s interface is ontworpen om zowel beginnende als ervaren handelaren van dienst te zijn. Het biedt geavanceerde handelshulpmiddelen, grafieken en technische analysefuncties die handelaren kunnen gebruiken om markttrends te analyseren en handelsstrategieën te ontwikkelen. Het platform heeft zich snel ontwikkeld tot een populaire keuze voor diegenen die geïnteresseerd zijn in derivatenhandel en het benutten van prijsvolatiliteit op de cryptocurrency-markten.

Het doel van Bybit is om handelaren een betrouwbare en geavanceerde omgeving te bieden voor het verhandelen van cryptocurrency-futures en het implementeren van verschillende handelsstrategieën. Het platform streeft ernaar om transparantie, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid te bieden aan zijn gebruikers, en het heeft in de loop der jaren een aanzienlijke gebruikersgemeenschap opgebouwd.

Bezoek hier de website van Bybit!

2. Doel van Bybit:

Het doel van Bybit is om handelaren een geavanceerd en betrouwbaar platform te bieden voor het verhandelen van cryptocurrency-derivaten, met name futures-contracten voor Bitcoin en Ethereum. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het doel van Bybit:

 1. Toegang tot Derivatenhandel: Bybit stelt handelaren in staat om te profiteren van prijsbewegingen van cryptocurrencies zonder daadwerkelijk de activa te bezitten. Het biedt futures-contracten, waardoor handelaren kunnen speculeren op zowel stijgende als dalende markten.
 2. Hefboomwerkingsopties: Bybit biedt hefboomwerking, waardoor handelaren grotere posities kunnen innemen met een kleinere kapitaalinvestering. Dit kan zowel kansen als risico’s vergroten en ervaren handelaren in staat stellen om hun rendement te vergroten.
 3. Gebruiksvriendelijke Interface: Bybit’s platform is ontworpen met het oog op zowel beginnende als ervaren handelaren. Het biedt geavanceerde handelshulpmiddelen en grafieken, maar probeert tegelijkertijd een intuïtieve gebruikerservaring te bieden.
 4. Geavanceerde Handelsopties: Bybit biedt geavanceerde functies zoals verschillende ordertypes, technische analyses en prijsgrafieken. Dit stelt handelaren in staat om nauwkeurige en doordachte beslissingen te nemen bij het uitvoeren van transacties.
 5. Veiligheid en Betrouwbaarheid: Bybit streeft naar veiligheid en betrouwbaarheid in al zijn activiteiten. Het implementeert beveiligingsmaatregelen om de fondsen en gegevens van gebruikers te beschermen tegen potentiële bedreigingen.
 6. Onderwijs en Gemeenschap: Bybit wil ook educatieve middelen en een gemeenschap bieden waar handelaren kennis kunnen opdoen, strategieën kunnen delen en van elkaar kunnen leren.
 7. Klantenservice: Het platform is gericht op het bieden van responsieve en behulpzame klantenservice om gebruikers te ondersteunen bij hun handelservaring.

Over het algemeen is het doel van Bybit om een robuust handelsplatform te bieden dat handelaren in staat stelt om met vertrouwen en effectief te handelen in cryptocurrency-futures, en om hen de tools en functies te bieden die ze nodig hebben om hun handelsdoelen te bereiken.

3. Account aanmaken bij Bybit:

Om een account aan te maken bij Bybit, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de Bybit-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële Bybit-website: https://www.bybit.com/.
 2. Registreren: Op de startpagina vind je waarschijnlijk een knop met “Sign Up” (Registreren) of “Register” (Registreren). Klik hierop om het registratieproces te starten.
 3. Invullen van gegevens: Vul het registratieformulier in met de vereiste gegevens. Dit omvat meestal je e-mailadres, een wachtwoord en soms een referral code als je die hebt.
 4. Verificatie: Nadat je de vereiste informatie hebt ingevuld, kan Bybit je vragen om je e-mailadres te verifiëren door op een bevestigingslink te klikken die naar je inbox is gestuurd. Controleer je e-mail en volg de instructies.
 5. Inloggen op je account: Na verificatie kun je inloggen op je nieuwe Bybit-account met je e-mailadres en wachtwoord.
 6. Beveiliging: Bybit raadt je waarschijnlijk aan om tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen voor extra beveiliging van je account. Dit vereist een tweede verificatie, meestal via een mobiele app.
 7. Voltooiing van verificatie: Afhankelijk van je locatie en het niveau van verificatie dat Bybit vereist, kan je worden gevraagd om aanvullende verificatiestappen uit te voeren om je account te voltooien. Dit kan identiteitsverificatie en KYC (Ken Je Klant) verificatie omvatten.

Houd er rekening mee dat het registratieproces enigszins kan variëren afhankelijk van je locatie en de recente updates op het platform. Zorg ervoor dat je alle instructies en richtlijnen van Bybit volgt tijdens het aanmaken van je account.

4. Hoe Bybit werkt:

Bybit is een cryptocurrency-handelsplatform dat gespecialiseerd is in derivatenhandel, met name in futures-contracten voor Bitcoin en Ethereum. Hier is een overzicht van hoe Bybit werkt:

 1. Derivatenhandel: Bybit maakt het mogelijk voor handelaren om te speculeren op prijsbewegingen van cryptocurrencies zonder daadwerkelijk de activa te bezitten. Dit wordt gedaan door middel van futures-contracten. Een futures-contract is een financieel instrument waarmee handelaren kunnen wedden op de toekomstige prijs van een cryptocurrency.
 2. Long en Short Posities: Bij Bybit kunnen handelaren twee hoofdposities innemen: long (kopen) en short (verkopen). Een long-positie wordt ingenomen als een handelaar verwacht dat de prijs van een cryptocurrency zal stijgen. Een short-positie wordt ingenomen als een handelaar verwacht dat de prijs zal dalen. Dit stelt handelaren in staat om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten.
 3. Hefboomwerking: Bybit biedt hefboomwerkingsopties, wat betekent dat handelaren met een kleinere kapitaalinvestering grotere posities kunnen innemen. Dit vergroot potentiële winsten, maar brengt ook een hoger risico met zich mee. Hefboomwerking wordt uitgedrukt als een ratio, zoals 10x of 100x, en het beïnvloedt de grootte van de positie in vergelijking met het geïnvesteerde bedrag.
 4. Liquidatie en Onderhoudsmarge: Bij het handelen met hefboomwerking moeten handelaren rekening houden met het concept van liquidatie en onderhoudsmarge. Liquidatie treedt op als de marktprijs de waarde van de onderhoudsmarge bereikt. Dit beschermt de beurs en andere handelaren tegen verliezen. Om liquidatie te voorkomen, moeten handelaren voldoende onderhoudsmarge behouden.
 5. Handelsplatform en Tools: Bybit biedt een handelsplatform met geavanceerde handelshulpmiddelen, grafieken en technische analysefuncties. Handelaren kunnen verschillende ordertypes gebruiken, zoals marktorders, limietorders en meer, om hun transacties uit te voeren.
 6. Kosten en Vergoedingen: Bybit rekent handelsvergoedingen aan voor transacties, en deze kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Handelaren moeten ook rekening houden met financieringskosten voor hefboomtransacties die open worden gehouden na een bepaalde tijd.
 7. Onderwijs en Ondersteuning: Bybit biedt educatieve materialen en bronnen om handelaren te helpen begrijpen hoe derivatenhandel werkt en hoe ze het platform effectief kunnen gebruiken. Ze bieden ook klantenondersteuning voor het oplossen van vragen en problemen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat derivatenhandel, met name met hefboomwerking, aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Handelaren moeten zich goed bewust zijn van deze risico’s en een grondig begrip hebben van hoe Bybit werkt voordat ze beginnen met handelen.

5. Veiligheid bij Bybit:

Veiligheid is een belangrijk aspect bij elke cryptocurrency-beurs, inclusief Bybit. Bybit heeft maatregelen genomen om de veiligheid van gebruikersfondsen en gegevens te waarborgen. Hier zijn enkele van de veiligheidsmaatregelen die Bybit heeft geïmplementeerd:

 1. Cold Storage: Een groot deel van de fondsen van Bybit wordt bewaard in cold storage, wat betekent dat de activa offline worden opgeslagen en niet direct toegankelijk zijn via het internet. Dit vermindert het risico van hackaanvallen.
 2. Beveiligingsaudits: Bybit ondergaat regelmatig beveiligingsaudits en tests om mogelijke zwakke punten in hun systemen en processen te identificeren en te verhelpen.
 3. Tweefactorauthenticatie (2FA): Gebruikers kunnen 2FA inschakelen om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan hun accounts. Dit vereist een tweede verificatie, meestal via een mobiele app, naast het wachtwoord bij het inloggen.
 4. Veilige Architectuur: Bybit heeft een architectuur opgezet die is ontworpen om de veiligheid te verbeteren en aanvallen te voorkomen. Dit omvat geavanceerde firewalls, netwerksegmentatie en andere beveiligingsmaatregelen.
 5. Regelmatige Monitoring: Bybit houdt voortdurend toezicht op activiteiten op het platform om ongeautoriseerde toegang of verdachte activiteiten te detecteren.
 6. Veiligheidsrichtlijnen voor Gebruikers: Bybit raadt gebruikers aan om sterke wachtwoorden te gebruiken, regelmatig wachtwoorden bij te werken en voorzichtig te zijn met het delen van persoonlijke informatie.
 7. Onderwijs en Bewustwording: Bybit biedt educatieve materialen en middelen om gebruikers te helpen begrijpen hoe ze hun accounts en activa veilig kunnen houden. Het is belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van mogelijke risico’s en best practices.

Het is echter belangrijk op te merken dat geen enkel online platform 100% immuun is voor risico’s. Gebruikers moeten altijd alert blijven, hun eigen beveiligingspraktijken handhaven en alleen handelen met fondsen die ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Als je overweegt om te handelen op Bybit of een andere beurs, neem dan de tijd om de aangeboden veiligheidsmaatregelen te begrijpen en te volgen.

6. Crypto kopen bij Bybit:

Het is belangrijk om te begrijpen dat Bybit in de eerste plaats een platform is voor het verhandelen van cryptocurrency-derivaten, met name futures-contracten. Dit betekent dat je bij Bybit geen cryptocurrencies kunt kopen zoals je dat bij traditionele cryptocurrency-beurzen zou doen. In plaats daarvan kun je speculeren op de prijsbewegingen van cryptocurrencies met behulp van futures-contracten.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van cryptocurrencies om ze daadwerkelijk te bezitten, zou je een traditionele cryptocurrency-beurs zoals Coinbase, Binance of Kraken moeten overwegen. Deze beurzen bieden de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen, verkopen en te bezitten in je wallet.

Bybit is meer geschikt voor handelaren die willen profiteren van prijsbewegingen zonder de onderliggende cryptocurrencies te bezitten, en die begrijpen hoe futures-contracten werken. Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies, is het aan te raden om eerst vertrouwd te raken met basisbegrippen en handelsstrategieën voordat je begint met derivatenhandel op platforms zoals Bybit.

7. Contact opnemen met Bybit:

Om contact op te nemen met Bybit, kun je verschillende kanalen gebruiken om ondersteuning te krijgen of vragen te stellen over het platform. Hier zijn enkele manieren om contact op te nemen met Bybit:

 1. Klantenondersteuning via de Website: Bezoek de officiële Bybit-website en zoek naar de sectie “Support” (Ondersteuning) of “Contact Us” (Neem contact met ons op). Hier vind je meestal informatie over hoe je contact kunt opnemen met het klantenserviceteam via e-mail of een contactformulier.
 2. Live Chat: Sommige platforms bieden live chat-ondersteuning via de website. Als Bybit deze optie heeft, kun je direct via de website met een klantenservicemedewerker chatten om je vragen te stellen.
 3. E-mail: Je kunt contact opnemen met Bybit door een e-mail te sturen naar het door hen verstrekte e-mailadres voor ondersteuning. Dit e-mailadres vind je meestal op de website of in de ondersteuningssectie.
 4. Social Media: Bybit is waarschijnlijk actief op sociale mediaplatforms zoals Twitter, Facebook, enz. Je kunt ze een bericht sturen of hun officiële sociale mediakanalen volgen voor updates en aankondigingen.
 5. Community Forums en Officiële Communicatie: Controleer of Bybit een communityforum heeft waar gebruikers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen vinden. Ze kunnen ook officiële aankondigingen en nieuws delen op hun website of sociale mediakanalen.

Bij het contact opnemen met de klantenservice van Bybit, zorg ervoor dat je duidelijk en beknopt je vraag of probleem beschrijft. Houd ook rekening met mogelijke wachttijden voor reacties, vooral tijdens drukke periodes.

8. Aantal coins op Bybit:

Bybit richt zich hoofdzakelijk op de handel in cryptocurrency-futures-contracten voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Dit betekent dat het aantal verschillende cryptocurrencies dat beschikbaar is op Bybit beperkt is in vergelijking met traditionele cryptocurrency-beurzen.

Op Bybit kun je voornamelijk futures-contracten verhandelen voor Bitcoin en Ethereum, en soms kunnen er specifieke contracten beschikbaar zijn voor andere cryptocurrencies, maar deze zijn meestal beperkt.

Het is belangrijk op te merken dat Bybit een platform is dat is gericht op de derivatenhandel en het verhandelen van prijsbewegingen van cryptocurrencies via futures-contracten. Als je op zoek bent naar een breed scala aan verschillende cryptocurrencies om te kopen, verkopen en te bezitten, dan moet je mogelijk kijken naar andere cryptocurrency-beurzen die een breder aanbod van activa aanbieden.

9. Geschiedenis van Bybit:

Bybit is een relatief jong cryptocurrency-handelsplatform dat in 2018 werd opgericht. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van Bybit:

 • 2018: Bybit werd opgericht in maart 2018 door een team van professionals met ervaring in de financiële sector en technologie. Het platform werd gelanceerd met als doel zich te specialiseren in cryptocurrency-derivatenhandel, met name futures-contracten.
 • 2019: In het jaar na de lancering begon Bybit snel aan populariteit te winnen onder handelaren die geïnteresseerd waren in het verhandelen van Bitcoin en Ethereum futures-contracten. Het platform trok aandacht vanwege zijn geavanceerde handelshulpmiddelen, hefboomwerkingsopties en gebruiksvriendelijke interface.
 • 2020: Bybit bleef zich ontwikkelen en verbeteren. Het platform introduceerde nieuwe functies, optimaliseerde de gebruikerservaring en voegde enkele verbeteringen toe aan de veiligheid en beveiliging van het platform.
 • 2021: In 2021 bleef Bybit groeien en uitbreiden. Het platform trok steeds meer aandacht van handelaren en investeerders, vooral vanwege de stijgende populariteit van cryptocurrency en de interesse in derivatenhandel.

Als je meer gedetailleerde of recente informatie wilt, raadpleeg dan de officiële bronnen en nieuws van Bybit.

10. Voor- en nadelen van Bybit:

Voordelen:

 1. Geavanceerde Handelstools: Bybit biedt geavanceerde handelshulpmiddelen, grafieken en technische analysefuncties die handelaren kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
 2. Hefboomwerking: Het platform biedt hefboomwerkingsopties, waardoor handelaren met een kleinere kapitaalinvestering grotere posities kunnen innemen en potentieel hogere winsten kunnen behalen.
 3. Specifiek Gericht op Derivatenhandel: Als je geïnteresseerd bent in het verhandelen van cryptocurrency-derivaten, zoals futures-contracten, dan biedt Bybit een platform dat zich specifiek op dit soort handel richt.
 4. Gebruiksvriendelijke Interface: Bybit’s interface is ontworpen om zowel beginnende als ervaren handelaren van dienst te zijn, wat de toegankelijkheid vergroot.
 5. Onderwijsbronnen: Bybit biedt educatieve materialen en bronnen om handelaren te helpen begrijpen hoe derivatenhandel werkt en hoe ze het platform effectief kunnen gebruiken.

Nadelen:

 1. Hefboomrisico’s: Terwijl hefboomwerking kansen biedt op hogere winsten, vergroot het ook het risico op aanzienlijke verliezen. Onervaren handelaren kunnen gevoelig zijn voor dit risico.
 2. Beperkt Aanbod van Cryptocurrencies: Bybit richt zich voornamelijk op Bitcoin en Ethereum futures-contracten. Het aanbod van andere cryptocurrencies is beperkt in vergelijking met traditionele beurzen.
 3. Risico van Liquidatie: Bij het handelen met hefboomwerking moet je rekening houden met het risico van liquidatie als de marktprijs ongunstig beweegt.
 4. Focus op Derivatenhandel: Als je op zoek bent naar directe aankoop van cryptocurrencies voor bezit, is Bybit mogelijk niet geschikt, aangezien het primair gericht is op derivatenhandel.
 5. Beperkte Beschikbaarheid van Diensten: Afhankelijk van je locatie en regelgeving, kan de beschikbaarheid van diensten op Bybit variëren.

Het is belangrijk om deze voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen en te begrijpen voordat je besluit om Bybit te gebruiken. Als je nieuw bent in derivatenhandel of cryptocurrencies in het algemeen, is het aan te raden om eerst grondig onderzoek te doen en mogelijk te beginnen met een demo-account om ervaring op te doen voordat je met echt geld begint te handelen.

11. Kosten bij Bybit:

Bybit rekent verschillende soorten kosten aan die verband houden met het handelen op het platform. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten en vergoedingen bij Bybit:

 1. Handelsvergoedingen: Bybit rekent handelsvergoedingen aan voor elke transactie die je plaatst. Deze vergoedingen kunnen variëren afhankelijk van het handelspaar, de grootte van de positie en andere factoren. Handelsvergoedingen worden meestal weergegeven als een percentage van de transactiewaarde.
 2. Financieringskosten: Als je handelt met hefboomwerking en een positie open houdt gedurende een bepaalde tijd, moet je financieringskosten betalen. Deze kosten worden periodiek (meestal elke acht uur) in rekening gebracht en worden bepaald door de marktrente en de richting van je positie (long of short).
 3. Liquidatiekosten: Als je handelt met hefboomwerking en je positie in de buurt komt van het punt van liquidatie, kunnen liquidatiekosten van toepassing zijn. Deze kosten worden geactiveerd als je positie wordt geliquideerd om verliezen te minimaliseren voor het platform en andere handelaren.
 4. Andere kosten: Afhankelijk van het platform kunnen er andere kosten zijn, zoals opnamekosten als je cryptocurrencies van het platform wilt opnemen naar je eigen wallet.

Het is belangrijk om de kosten en vergoedingen van Bybit te begrijpen voordat je begint met handelen. Deze kosten kunnen van invloed zijn op je winstgevendheid en moeten worden meegenomen bij het bepalen van je handelsstrategie. Zorg ervoor dat je de kostenstructuur van Bybit grondig onderzoekt voordat je beslissingen neemt.

12. Overige weetjes van Bybit:

 1. Demo Handelsaccount: Bybit biedt gebruikers de mogelijkheid om te oefenen met een demo-handelsaccount voordat ze echt geld investeren. Dit stelt nieuwe handelaren in staat om vertrouwd te raken met het platform en te experimenteren met handelsstrategieën zonder risico.
 2. Bybit Token (BTC): Bybit introduceerde de “Bybit Token” (BTC), die kan worden verdiend door bepaalde activiteiten op het platform, zoals handelen en verwijzen van andere gebruikers. Deze tokens kunnen worden gebruikt om te handelen en kortingen te krijgen op vergoedingen.
 3. Trading Competities: Bybit organiseert regelmatig handelscompetities waarbij handelaren prijzen kunnen winnen op basis van hun handelsprestaties. Dit kan aantrekkelijk zijn voor handelaren die graag concurreren en beloningen verdienen.
 4. Geografische Beperkingen: Bybit is mogelijk niet beschikbaar in alle landen vanwege regelgevingskwesties. Het is belangrijk om te controleren of het platform beschikbaar is in jouw regio voordat je je registreert.
 5. Regulatie: Bybit streeft ernaar om te voldoen aan de geldende regelgeving op het gebied van cryptocurrency-handel en financiële dienstverlening. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker.
 6. Ondersteunde Talen: Bybit biedt ondersteuning in verschillende talen, wat handig kan zijn voor gebruikers over de hele wereld.
 7. Partnerschappen en Integraties: Bybit heeft mogelijk partnerschappen en integraties met andere platforms en diensten om gebruikers een bredere handelservaring te bieden.
 8. Gebruikersgemeenschap: Bybit heeft een actieve gebruikersgemeenschap en sociale media-aanwezigheid waar gebruikers informatie, updates en handelstips kunnen delen.

Het is altijd een goed idee om de officiële website van Bybit te raadplegen en actuele bronnen te controleren voor de meest recente informatie over het platform en eventuele wijzigingen in functies, aanbiedingen en beperkingen.

VOORBEREIDINGEN/TIPS KOPEN WAAR EN WELKE WALLET GEBRUIKEN TRADE OP EXCHANGE VERKOPEN WAT IS…