Hoe werk een wallet
Wallets
Om een cryptocurrency te kunnen bewaren heb je een wallet nodig. Maar wat voor soort wallet ga je gebruiken? Er bestaan hardware wallets, paperwallets, app wallets, software wallets. Een behoorlijke aantal type wallets dus.

Is je nog niet helemaal duidelijk welke type wallet je moet of wilt gebruiken neem dan de gids verder door. Hier worden alle verschillende type wallets besproken met hun voor en nadelen. Ook gaan we dieper in hoe een wallet werkt.

Hoe werkt een wallet?
Miljoenen mensen gebruiken wallets met cryptocurrency, maar er zijn misverstanden over hoe ze werken. In tegenstelling tot traditionele ‘pocket’-wallets slaan digitale portefeuilles geen valuta op. Munteenheden worden in feite niet opgeslagen op een enkele locatie of bestaan ​​nergens in een fysieke vorm. Het enige dat bestaat zijn registraties van transacties die zijn opgeslagen op de blockchain .

Wallets met cryptocurrency zijn softwareprogramma’s die uw openbare en persoonlijke sleutels opslaan en die met verschillende blockchain’s worden gekoppeld, zodat gebruikers hun saldo kunnen controleren, geld kunnen verzenden en andere bewerkingen kunnen uitvoeren. Wanneer een persoon je bitcoins of een ander type crypto coin stuurt , tekenen ze in feite het eigendom van de munten af ​​op het adres van je wallet. Om die munten te kunnen uitgeven en het geld te ontgrendelen, moet de persoonlijke sleutel die in je wallet is opgeslagen overeenkomen met het openbare adres waaraan de valuta is toegewezen.

Als openbare en privésleutels overeenkomen, neemt het saldo in uw digitale portemonnee toe en worden de afzenders dienovereenkomstig verlaagd. Er is geen echte uitwisseling van echte munten. De transactie wordt alleen aangegeven door een transactierecord op de blockchain en een verandering in balans in uw cryptocurrency wallet.

Verschillende type wallets

Er zijn verschillende soorten wallets die verschillende manieren bieden om uw digitale valuta op te slaan en te openen. wallets kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën:
– Software
– Hardware
– Paper

Software wallets kunnen ook weer worden verdeeld in 3 categorieën
– Desktop,
– mobiel
– Online / Browser

Wallets met cryptocurrency zijn softwareprogramma’s die uw openbare en persoonlijke sleutels opslaan en die met verschillende blockchain’s worden gekoppeld, zodat gebruikers hun saldo kunnen controleren, valuta kunnen verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Wanneer een persoon je bitcoins of een ander type crypto coin stuurt , tekenen ze in feite het eigendom van de munten af ​​op het adres van je wallet. Om die munten te kunnen uitgeven en het geld te ontgrendelen, moet de persoonlijke sleutel die in je wallet is opgeslagen overeenkomen met het openbare adres waaraan de valuta is toegewezen.

Als openbare en privésleutels overeenkomen, neemt het saldo in uw digitale portemonnee toe en worden de afzenders dienovereenkomstig verlaagd. Er is geen echte uitwisseling van echte munten. De transactie wordt alleen aangegeven door een transactierecord op de blockchain en een verandering in balans in uw cryptocurrency wallet.

Software Wallets
Desktop wallets worden gedownload en geïnstalleerd op een pc of laptop. Ze zijn alleen toegankelijk vanaf de enkele computer waarin ze zijn gedownload. Desktopwallets bieden een van de hoogste beveiligingsniveaus, maar als uw computer wordt gehackt of een virus krijgt, bestaat de kans dat u al uw geld verliest.

Online: wallets worden op de cloud uitgevoerd en zijn vanaf elke computer op elke locatie toegankelijk. Hoewel ze gemakkelijker toegankelijk zijn, slaan online wallets je privésleutels online op, en worden ze beheerd door een derde partij, waardoor ze kwetsbaarder worden om te hacken.

Mobiele wallets worden als een app op je telefoon uitgevoerd en zijn handig omdat ze overal kunnen worden gebruikt, inclusief winkels. Mobiele wallets zijn meestal veel kleiner en eenvoudiger dan desktop wallets vanwege de beperkte ruimte die beschikbaar is op een mobiel apparaat.

Hardware Wallets
Hardware wallets verschillen van softwarewallets doordat ze de persoonlijke sleutels van een gebruiker opslaan op een hardwareapparaat zoals een USB. Hoewel hardwarewallets transacties online doen, worden ze offline opgeslagen, wat zorgt voor een betere beveiliging. Hardware wallets kunnen compatibel zijn met verschillende webinterfaces en kunnen verschillende crypto currency’s ondersteunen; het hangt er maar net vanaf welke je beslist te gebruiken. Bovendien is het gemakkelijk om een ​​transactie te doen. Gebruikers kunnen eenvoudig hun apparaat aansluiten op een computer of apparaat met internettoegang, een pincode invoeren, valuta verzenden en bevestigen. Hardwarewallets maken het mogelijk om eenvoudig transacties uit te voeren en tegelijkertijd uw geld offline te houden. Ideaal zou je denken, maar er zitten toch 2 kleine nadelen aan waar je toch even aan moet denken als je een hardware wallet wilt aanschaffen. 1 Er zijn nu ongeveer 1300 verschillende cryptocurrency’s in de omloop. En de hardeware wallet ondersteunt lang niet al deze currency’s. Dus controleer dit eerst. 2 En zeker niet minder belangrijk, er gaan hardware wallets in de rondte met mallware. Kijk dus goed naar de websites waar je hem wilt kopen. Vertrouw niet alle acties die je ziet en vermijd Amazon!
Papieren wallet
Papieren wallets zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een zeer hoog beveiligingsniveau. Hoewel de term papieren wallet eenvoudigweg verwijst naar een fysieke kopie of afdruk van je openbare en privésleutels, kan deze ook verwijzen naar een stukje software dat wordt gebruikt om veilig een paar sleutels te genereren die vervolgens worden afgedrukt. Het gebruik van een papieren wallet is relatief eenvoudig. Bitcoin of een andere valuta overbrengen naar je papieren wallet wordt bereikt door de overboeking van geld van uw software wallet naar het openbare adres dat wordt weergegeven op uw papieren wallet. Als je valuta wilt opnemen of uitgeven, hoeft je alleen maar valuta van uw papieren wallet naar je softwarewallet over te schrijven. Ook kan er bijvoorbeeld een QR-code gescand worden.
Zijn crypto wallets veilig?

Wallets zijn in verschillende mate beveiligd. Het beveiligingsniveau hangt af van het type wallet dat je gebruikt (desktop, mobiel, online, papier, hardware) en de serviceprovider. Een webserver is een riskantere omgeving om je currency te houden in vergelijking met een offline wallet. Online wallets kunnen gebruikers blootstellen aan mogelijke kwetsbaarheden in het walletplatform die kunnen worden eengevallen door hackers om je coins te stelen. Offline wallets kunnen daarentegen niet worden gehackt omdat ze eenvoudigweg niet zijn verbonden met een online netwerk en voor beveiliging niet afhankelijk zijn van een derde partij.

Hoewel online wallets de meest kwetsbare en zijn, moeten er veiligheidsmaatregelen worden genomen Onthoud dat het niet uitmaakt welke wallet die je gebruikt, het verlies van uw privésleutels zal ertoe leiden dat je uw geld verliest. Ook als je wallet wordt gehackt, of je stuurt geld naar een oplichter, is er geen manier om verloren valuta terug te vorderen of de transactie ongedaan te maken. Je moet voorzorgsmaatregelen nemen en voorzichtig zijn!

Zijn crypto wallets anoniem?
Niet helemaal, hoewel wallets niet zijn gekoppeld aan de werkelijke identiteit van een gebruiker, worden alle transacties openbaar en permanent opgeslagen op de blockchain. Je naam of persoonlijk adres is niet aanwezig, maar gegevens zoals je walletadres kunnen op verschillende manieren naar uw identiteit worden getraceerd . Hoewel er inspanningen worden gedaan om anonimiteit en privacy gemakkelijker te bereiken.

VOORBEREIDINGEN/TIPS KOPEN/VERKOPEN TRADE OP EXCHANGE WELKE WALLET GEBRUIKEN WAT IS…

Deel deze pagina