Weet jij het IP-adres van je favoriete website? Dat is een ontzettend lastige reeks aan willekeurige getallen om te onthouden, het is veel makkelijker om p̶o̶r̶n̶h̶u̶b̶.̶c̶o̶m̶ schoolverslagen.nl te onthouden. Dat is precies wat Ethereum Name Service wil doen voor crypto.

Maak het makkelijker

Een willekeurig walletadres om Ethereum naar te sturen bestaat uit tientallen letters (zowel groot als klein) en getallen, zoals 0xDE92f8d71d08F7079366A8ea1AB74A320f6d8780. Daar kan je helemaal niets mee. Maar wat als we dit kunnen samenvoegen tot raoul.eth? Dat maakt het voor iedereen stukken makkelijker om coins te sturen.

ENS is begonnen als een project binnen de Ethereum Foundation, maar is uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie die streeft naar een meer toegankelijk web binnen het Ethereum-ecosysteem.

In 2017 wordt ENS gelanceerd door Alex Van de Sande en Nick Johnson, beiden werkzaam bij de Ethereum Foundation op dat moment. Een jaar later wordt Ethereum Name Service een onafhankelijke organisatie.

Airdrop en tokenomics ENS

Vier jaar later lanceert ENS een zogenaamde “airdrop” van hun eigen token (ENS). Iedereen die al een eigen domein (zoals raoul.eth) heeft geregistreerd krijgt als beloning gratis crypto.

Op dit moment zijn er ongeveer 37 miljoen ENS in omloop, dat kan op adressen van individuen en bedrijven staan maar ook op exchanges zoals BLOX. In totaal zijn er 100 miljoen ENS, deze worden uiterlijk december 2025 volledig ontgrendeld.

In tegenstelling tot projecten die gebruikmaken van pre-mines, werd de ENS-token op een transparante manier verdeeld via een airdrop aan ETH-houders en ENS-bijdragers, en werd de rest toegewezen aan het bestuur van de DAO.

Dit benadrukt de filosofie van gedecentraliseerde governance die centraal staat bij ENS. De verdeling ziet er zo uit:

  • 25% airdrop naar .ETH-houders
  • 25% naar ENS-bijdragers
  • 50% naar de DAO-gemeenschap

Je bent er vroeg bij

De koers van ENS is vandaag met 4,5% gedaald en de munt is iets minder dan 20 euro waard.

Sinds het begin van het jaar is de coin meer dan verdubbeld, maar dat hoeft niet het einde te zijn. Het hoogste punt werd vlak na lancering behaald, toen was de coin heel even 65 euro, maar dat hoogste punt hoeft niet het hoogtepunt te zijn.

De bullrun is nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Wat als bedrijven net zo naarstig op zoek zijn naar hun eigen Ethereum adres, als een goed webadres?

Stel dat een bedrijf als McDonalds in hun ketens Ethereum wil accepteren voor hun producten, dan is er ze alles aan gelegen om mcdonalds.eth en alle varianten hierop te bemachtigen.

Goed om te weten, met een domeinnaam kan je een onbeperkt aantal subdomeinen maken. McDonalds zou dus arnhem.mcdonalds.eth specifiek voor hun restaurants in Arnhem aan kunnen maken.

Heb je vandaag ENS ingeslagen? Dan ben je op tijd. De bullrun is namelijk pas net begonnen en de grote bedrijven hebben Ethereum Name Service nog niet ontdekt.

The post Ben je nog op tijd om Ethereum Name Service (ENS) te kopen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!