De bitcoin koers tikt vandaag in de Aziatische handelsuren binnen op ongeveer 30.400 dollar en staat daarmee op een bescheiden plus van 0,17 procent over de afgelopen 24 uur. “Er is vandaag veel Amerikaanse economische data gepubliceerd en de kernboodschap van die data is dat de economie nog niet gebroken is”, aldus Edward Moya van OANDA tegenover CoinDesk.

“Het momentum van bitcoin blijft intact, terwijl Fidelity zich ook in het rijtje van grootheden voegt die een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op de markt wil brengen”, zo stelt Moya verder.

40.000 dollar?

Eerder vertelde Moya aan CoinDesk TV dat bitcoin dit jaar nog een koers van 40.000 dollar kan bereiken. “Bitcoin handelt boven de 30.000 dollar en investeerders wachten momenteel af in hoeverre deze rally kan doorzetten. De eerste weerstand ligt op het niveau van 34.000 dollar en als we de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF krijgen, dan kan het institutionele momentum de koers tot 40.000 dollar optillen”, zo redeneert Moya.

Dat lijkt een wat bescheiden voorspelling, aangezien het nieuws over de aanvraag van BlackRock de koers alleen al met 20 procent liet stijgen. Een daadwerkelijke goedkeuring zou dan in theorie ook de potentie kunnen hebben om een volledige bullmarkt te veroorzaken.

“Grote tegenvallers in de vorm van de afwijzing van de ETF-aanvraag van BlackRock kunnen de rally tijdelijk doen stoppen, maar het optimisme over een toekomstige goedkeuring zal blijven”, zo verwacht Moya. Waarschijnlijk moeten we nog wel even geduld hebben voor de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar de bullish ontwikkelingen beginnen zich redelijk op te stapelen.

Bullish plaatje voor bitcoin

Het is namelijk niet alleen de ETF-aanvraag van BlackRock die momenteel voor bullish opwaarts momentum voor bitcoin zorgt. We hebben ook de Chinese centrale bank die de economie stimuleert en voor extra liquiditeit zorgt op wereldwijde schaal. Verder lijkt een wereldwijde recessie in toenemende mate een zekerheid.

Op de korte termijn zou een recessie niet bullish zijn, omdat mensen dan vooral naar fiatgeld vluchten omdat ze daar de rekeningen mee kunnen betalen. Tijdens een recessie verlagen centrale banken echter ook de rente. Zodra ze daarmee beginnen, kan dat juist weer een bullish effect op bitcoin hebben.

Daarnaast staat ook de bitcoin halving nog op het programma voor april 2024. Als al deze ontwikkelingen toevalligerwijs samenvallen, dan kan dat voor een bullrun van epische proporties zorgen. Voor nu blijft het echter allemaal speculatie en moeten we nog maar zien wat er van terechtkomt.

The post Analyse: Bitcoin stabiel op 30.000 dollar, Amerikaanse economie oogt robuust
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!