In het Verenigd Koninkrijk heeft de crypto industrie een belangrijke overwinning gepakt. Een voorstel om de crypto industrie op dezelfde manier te classificeren als de gokindustrie is namelijk afgewezen. Het Ministerie van Financiën gaf aan het “sterk oneens” te zijn met het voorstel dat in mei van dit jaar werd ingediend.

Is crypto hetzelfde als gokken?

Een comité van Britse parlementariërs uit beide partijen beargumenteerde dat cryptocurrencies totaal geen intrinsieke waarde hadden. Dat zou reden genoeg zijn om crypto niet als financiële activa te reguleren.

Volgens het committee zou dit er namelijk voor zorgen dat potentiële investeerders worden misleid door de suggestie te wekken dat beleggen in crypto veilig is. In plaats daarvan zou regelgeving zoals die ook voor de gokindustrie geldt een stuk passender zijn, aldus het comité.

Het Ministerie van Financiën wil hier echter niets van weten. Topfunctionaris bij het Ministerie, Andrew Griffith, stelde dat het invoeren van dergelijke regels in zou gaan tegen de wereldwijde trend wat betreft het reguleren van de crypto industrie.

Daarnaast zou het ervoor zorgen dat crypto bedrijven hun biezen pakken uit het Verenigd Koninkrijk en zich in meer crypto-vriendelijke staten vestigen. Hetgeen kan betekenen dat het land een belangrijke bron van innovatie en bijdrage aan de economie kan verliezen.

Crypto zoals Bitcoin steeds meer geaccepteerd

In plaats daarvan zou de crypto industrie gewoon onder bestaande regelgeving wat betreft financiële markten geplaatst moeten worden. Wel is duidelijk dat er iets moet gebeuren, zeker op het gebied van crypto activa die mogelijk niet op een juiste manier worden gedekt, met name stablecoins.

Een voorbeeld van hoe dit in de praktijk mis kan gaan is Terra (LUNA), wat een donkere bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie was.

De beslissing van het Britse Ministerie van Financiën is erg belangrijk voor de hele industrie. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar eigenlijk overal ter wereld. Het is ook kenmerkend voor de groei van de crypto industrie. Steeds meer wordt crypto serieus genomen als sector. 

Denk bijvoorbeeld ook aan de MiCA wet in de Europese Unie. Crypto verbieden of zo veel mogelijk limiteren lijkt plaats te hebben gemaakt voor omarming onder voorbehoud van duidelijke, en soms strenge, regelgeving.

The post Analyse: Crypto-industrie boekt belangrijke overwinning in Verenigd Koninkrijk
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!