Vorige week stond in het teken van verschuivingen in wie de dienst uitmaakt in crypto-land. Zo onthulden verschillende enorme bedrijven op Wall Street een nieuwe exchange, maar Binance vertrok ondertussen uit België. Deze week was minstens zo wisselvallig. Zo zijn veel koersen van cryptocurrencies hard gestegen, maar ondertussen brachten sommige overheden minder positief crypto nieuws.

Bitcoin cash en litecoin stijgen hard

Toen vorige week het nieuws van de nieuwe cryptobeurs werd aangekondigd was bitcoin cash (BCH) één van de hardste stijgers. Deze week stal de coin opnieuw de show met een stijging van opnieuw zo’n 70%. Sinds de bodem van twee weken geleden staat de koers ongeveer 250% in het groen.

Een belangrijke oorzaak lijkt een grote update rondom de beveiliging en privacy van het Bitcoin Cash-netwerk te zijn. Deze week vervolgde litecoin (LTC) de stijging. Afgelopen vrijdag steeg de koers in luttele uren met ruim 30%.

Zware crypto regulaties

Ondertussen is er ook minder vrolijk nieuws. Een paar weken geleden deed BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag voor een zogenaamde ‘spot-bitcoin-ETF’. In de Verenigde Staten is nog geen enkel fonds van dat type goedgekeurd. Maar deze aanvraag bracht nieuwe hoop voor de hele industrie, waardoor veel bedrijven hun aanvraag opnieuw indienden.

Afgelopen vrijdag ging het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bijna alle aanvragen heeft afgekeurd. Ze zouden niet volledig voldoen aan de vereisten, en de bitcoin koers daalde hierdoor kort tot onder 30.000 dollar. Maar uiteindelijk bleek dat het probleem gemakkelijk opgelost kan worden. Er is dus nog hoop.

Verder is het eerste wetsvoorstel rondom de digitale euro onthuld. Zelfs binnen de Europese regering heeft dit project veel sceptici, daarom zet de Europese Commissie uitgebreid uiteen wat de Central Bank Digital Currency (CBDC) voor de eurozone allemaal wel en niet mag. In ieder geval is duidelijk dat de munt overal binnen de eurozone geaccepteerd dient te worden.

Waar de afgelopen maanden vooral de SEC fel was tegen de crypto-industrie lijkt de Europese Unie deze week een groter probleem te zijn. De EU wil namelijk een soort zelfvernietigingsknop in alle nieuwe smart contracts verplichten, zodat enige problemen (zoals omtrent fraude) snel opgelost kunnen worden. Ontwikkelaars zijn bang dat deze eis nagenoeg onmogelijk is om te implementeren.

Gaat Ripple XRP terugkopen?

Ook ging het gerucht dat Ripple mogelijk 10 miljard XRP terug zou gaan kopen. Dat is 10% van alle tokens die er bestaan, momenteel is dit zo’n 4,4 miljard euro waard. Volgens Ripple-CTO David Schwartz klopt het dat Ripple zo nu en dan XRP terugkoopt, maar hij verklaart op Twitter dat hij niet weet van dit specifieke plan. Het zou dus slechts een gerucht kunnen zijn.

Het bedrijf krijgt ook een hoop kritiek te verduren. Zo verwacht de bekende Bitcoiner en mediapersoonlijkheid Max Keiser dat Ripple één grote scam is. Hij denkt dat het een kwestie van tijd is voordat de token XRP onderuit gaat.

The post Analyse: Crypto Rewind 26: XRP geruchten, afgekeurde Bitcoin ETF’s en meer
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!