Aan het begin van elke week vatten we samen hoe de voorgaande week eruitzag. Vorige maand was het sentiment in de markt voor cryptocurrencies nog erg optimistisch – twee weken geleden stond zelfs nog in het teken van institutionele adoptie. Maar helaas heeft de stemming deze week een flinke deuk opgelopen. Bitcoin en veel andere coins zijn hard gedaald door meerdere onverwachte factoren.

Bitcoin koers crasht door veel factoren

Zo lijkt de wereld zich langzaam in een recessie te storten. De economie van China begint te verzwakken, en de Amerikaanse centrale bank heeft nog steeds de angst dat de inflatie weer zal toenemen. Ondertussen kampt Nederland ook al officieel met een recessie, alhoewel de schade vooralsnog erg beperkt is.

Maar er zijn nog veel meer redenen voor de crash. Zo is deze week duidelijk geworden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) helemaal niet binnenkort een zogeheten spot-bitcoin-ETF goed zal keuren. De markt hoopt hier al een tijd op en had juist de indruk dat dit wél snel zou gebeuren.

Verder zijn de rentes op Amerikaanse staatsobligaties in 20 jaar tijd niet zo hoog geweest als nu. Bitcoin (BTC) zou simpelweg meer concurrentie hebben gekregen van deze activa. Volgens Bloomberg zou dit kunnen leiden tot een nog veel grotere crash, die wel wat weg zou hebben van de Wall Street-crash van 1930.

Helaas zorgen sommige investeerders ook voor negatief nieuws. De volumes zijn nog altijd opvallend laag. Elon Musk en SpaceX gooiden ook hier roet in het eten, SpaceX heeft namelijk naar verluidt besloten om bijna 400 miljoen dollar aan in 2021 aangekochte bitcoins te verkopen. Lage volumes hebben als neveneffect dat dit soort aanzienlijke verkopen een groter effect hebben op de markt.

Ook goed crypto nieuws

Verder lijkt de Amerikaanse overheid de rechtszaak omtrent Tornado Cash te winnen, wat betekent dat de sancties tegen deze crypto mixer vermoedelijk zullen blijven. De bitcoin miningsector in de Verenigde Staten is klaar met de zwaarmoedige houding van de overheid en heeft daarom een nieuwe lobbygroep opgericht.

Toch is niet de hele Amerikaanse overheid anti-crypto. Zo wil de centrale bank juist samenwerken met Dropp, een crypto-betalingsplatform dat draait op Hedera Hashgraph (HBAR). Nog veel bizarder is het nieuws dat Shiba Inu (SHIBA) de status van memecoin van zich af wil schudden door zichzelf om te toveren tot een schalingsprotocol voor Ethereum (ETH).

Maar de update hiernaartoe liep vorige week niet helemaal soepel. Shiba Inu’s bedenker was er zelfs vrij hard over door te zeggen dat ze ‘het hebben verkloot’. Vlak na de introductie van ‘Shibarium’ werd meteen een aanzienlijk bedrag over het netwerk verstuurd, maar veel ETH kwam uiteindelijk vast te liggen op het netwerk.

En waar in de VS nog steeds geen enkele spot-ETF is goedgekeurd, is dit in Europa nu wél gebeurd. Sterker nog, het fonds staat genoteerd op de Amsterdamse beurs Euronext. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om blootstelling te krijgen. Volgens de CEO van het crypto-analysebureau Delphi Digital is de volgende bullmarkt eigenlijk al begonnen.

The post Analyse: Crypto Rewind 33: Bitcoin daalt, Nederland verslaat VS met BTC primeur
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!