Bitcoin (BTC) investeerders hebben de afgelopen twee weken in grote mate hun munten verstuurd richting crypto exchanges. On-chain data heeft namelijk een significante stijging waargenomen in de zogenoemde bitcoin-intstroom. Moeten we ons opmaken voor een verdere koersdaling?

Bitcoin aanbod op exchanges neemt toe

Crypto-analyseplatform Santiment liet gisteren middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat het BTC-aanbod op de cryptobeurzen de afgelopen 2 weken met 3,1 procent is gestegen tot 5,975 procent. Bovendien is het de grootste 2-weekse toename sinds begin maart.

Ter verduidelijking: het BTC-aanbod op exchanges verwijst naar het percentage van het totale circulerende BTC-aanbod dat momenteel in de wallets van gecentraliseerde cryptobeurzen zit.

In de bijgevoegde afbeelding is duidelijk te zien dat er een trendommekeer in gang is gezet. Sinds april nam het BTC-aanbod op exchanges namelijk sterk af. Op 24 augustus werd er wat dat betreft een absoluut dieptepunt bereikt. Op die dag deelde Santiment ook een bericht op X waarin het schreef dat slechts 5,8 procent van alle circulerende bitcoins zich destijds op de beurzen bevond. Hieraan werd toegevoegd dat dit het laagste niveau was sinds 17 december 2017.

Sindsdien is het aanbod op exchanges gestaag toegenomen naar het huidige niveau. In hoeverre deze trend zich voort zal zetten is uiteraard allerminst duidelijk.

BTC koersdaling onvermijdbaar?

Doorgaans sturen investeerders hun munten vanuit self-custody wallets richting crypto exchanges vanwege verkoopdoeleinden. Andersom heeft de uitstroom vanuit de beurzen richting eigen wallets juist vaak te maken met de intentie om de munten voor een langere tijd vast te houden. Met een self-custody wallet bezit je zelf de private keys en heb je de volledige controle over de activa.

Een verhoogde verkoopdruk is vanzelfsprekend bearish voor de koers van bitcoin. Wellicht dat veel investeerders anticiperen op een rode septembermaand voor BTC en om die reden nu hun munten willen dumpen. September is historisch gezien namelijk de slechtst presterende maand van de koning der cryptocurrencies.

De 25.300 en 24.800 dollar dienen als steunniveaus wanneer bitcoin meer klappen moet incasseren. Voor nu staat de koers gelijk aan 25.868 dollar en is het afwachten op de volgende grote beweging.

The post Analyse: Cryptobeurzen verwelkomen bitcoin golf: is de prijs in gevaar?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!