De wereld van cryptocurrencies staat nooit stil, en dat wordt opnieuw bevestigd door de recente beweging van de G20, de groep van de twintig grootste economieën ter wereld die op dit moment in India samenkomen. Ze hebben hun inspanningen opgevoerd om een internationaal raamwerk voor crypto regulatie te implementeren.

Nieuwe crypto wetgeving wereldwijd

De leiders van de G20 streven naar een snelle implementatie van een internationaal regelgevend kader voor crypto. Volgens een verslag van de Economic Times in New Delhi, waar de leden van de groep momenteel een tweedaagse top bijwonen, blijkt dat het raamwerk vanaf 2027 zal moeten bijdragen aan de uitwisseling van informatie tussen landen.

Het Crypto-Asset Reporting Framework (CARF), zoals het kader zou gaan heten, heeft als doel om de regulatie van crypto over de hele wereld te stroomlijnen.

 “We vragen om een snelle implementatie van de CARF en wijzigingen in de CRS [Common Reporting Standard]. We vragen het Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes om een geschikte en gecoördineerde tijdlijn te identificeren om de uitwisselingen door relevante jurisdicties te starten,” aldus een gezamenlijke verklaring van de G20-leiders.

Dit raamwerk zal een scala aan landen beïnvloeden, van Argentinië en Australië tot China en de Verenigde Staten, en zelfs de Europese Unie. Ook hier kunnen we de effecten voelen dus.

Het belang van CARF en de implicaties ervan 

Wat is het doel van de nieuwe regelgeving? Dat is onder meer belastingdiensten een beter inzicht geven in crypto transacties en de personen erachter. Landen zouden met CARF jaarlijks automatisch informatie over crypto transacties tussen verschillende jurisdicties kunnen uitwisselen, zelf transacties op niet-reguleerde exchanges. 

Hoewel dit een doorn in het oog zal zijn voor menig crypto gebruiker, lijkt het er wel steeds meer op dat overheden meer grip op de crypto industrie willen vergaren.

Op de achtergrond zien we ook andere initiatieven opduiken In mei van dit jaar heeft de Europese Unie bijvoorbeeld regels goedgekeurd die al voldoen aan de CARF. Deze nieuwe regels bepalen dat de overdracht van crypto vergezeld moet gaan met de naam van de begunstigde, het adres en het rekeningnummer. De tijd van totale anonimiteit lijkt dus ten einde.

Terwijl de wereld van crypto blijft groeien en evolueren, doet ook de roep om regelgeving dat. Hoewel sommigen de regelgeving als een uitdaging zien, kan het ook worden beschouwd als een essentiële stap richting de legitimatie van crypto op het wereldtoneel.

The post Analyse: De G20 wil crypto onder de duim krijgen met nieuwe regels
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!