Schaalbaarheid, snelheid en veiligheid zijn drie van de belangrijkste pijlers binnen cryptocurrency. De meeste cryptocurrency projecten hebben minstens één van deze aspecten aan de basis staan van de nieuwe ontwikkelingen en we zien alle drie terug bij DigiByte.

Met de ontwikkelingen op deze gebieden zorgt het project voor een aantal interessante dingen zoals een transactiesnelheid van 15 seconden per block en de mogelijkheid om via verschillende mining algoritmes te kunnen minen.

Allemaal interessante zaken en dat is de reden dat we in dit artikel DigiByte onder de loep nemen. We gaan het hebben over de use-case, de DigiByte verwachting en de DGB coin. Ook komt o.a. het laatste DigiByte nieuws aan bod. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is DigiByte?

DigiByte is een project dat zich richt op de veiligheid, snelheid en schaalbaarheid van de blockchain. Op het DigiByte platform kunnen gebruikers de DGB coin gebruiken om razendsnelle transacties te doen. Daarnaast biedt het platform ontwikkelaars de mogelijkheid om nieuwe producten in de vorm van dApps te maken.

Het project en de code lijkt in de basis op dat van Bitcoin en Litecoin, al zijn er een aantal noemenswaardige veranderingen doorgevoerd. Zo is de bloktijd omlaag gebracht naar 15 seconden per block en is de totale supply met een factor van 1000 omhoog gegaan.

Een andere, unieke eigenschap is de manier waarop bij DigiByte het mining ingericht is. Waar je bij Bitcoin en de meeste andere projecten namelijk één algoritme kunt gebruiken, zijn dit er bij DigiByte vijf:

  • SHA256
  • Scrypt
  • Odocrypto
  • Skein
  • Qubit

Mede hierdoor is de hashrate op het netwerk hoog en hebben miners een ruime keuze als het gaat om het minen van de DGB coin. Interessant aan dit gegeven is dat het project hiermee bijna volledig decentraal is. Ieder genoemde algoritme verzorgt namelijk 20% van het mining. Hierdoor ontstaat er geen enkele grote entiteit met de meeste hash power op het netwerk.

In het geval van bitcoin (SHA256 algoritme) zie je dat het voor de nieuwe gebruiker bijvoorbeeld onmogelijk is om te minen zonder speciale apparatuur. Er zijn daarom relatief weinig miners, maar meer grote mining farms. Met de andere GPU mining algoritmes van DigiByte is dit aanzienlijk decentraler en kan iedereen in principe zonder al teveel moeite meedoen op het netwerk.

On chain scaling is volgens DigiByte de enige juiste manier om transacties te doen op de blockchain. Off chain scaling zorgt in de meeste gevallen voor een hogere schaalbaarheid, maar zodra de blockchain teruggedraaid wordt zijn niet alle transacties meer te achterhalen. In het geval van DigiByte is voorgesteld om de block grootte iedere twee jaar te vergroten om deze groei van transacties aan te kunnen.

DigiByte koers

De DGB token is zonder een ICO of token sale ter wereld gekomen. Er was slechts een 0,5% pre mine en deze is volledig verdeelt onder de deelnemers van DigiByte in de eerste maanden. Vanaf het begin zijn de tokens voor iedereen beschikbaar geweest via één van de mining algoritmes.

Als we de DigiByte koers bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering al terug vinden op 10 februari 2014. Als we dit vergelijken met de meeste andere projecten bestaat de DGB coin dus al even. De eerste waarde was $ 0,0012. Gedurende de bull markt zien we dat de DigiByte prijs flink in waarde stijgt zoals we wel vaker terug zien in de crypto wereld. De actuele DigiByte koers is $ 0.047005.

De DigiByte All Time High staat op een waarde van $ 0.178084 (May 1, 2021). Deze koers werd 164 dagen geleden bereikt. Het project heeft op dit moment een totale market cap van $ 696,563,338 en staat daarmee op plaats 127 van de grootste projecten ter wereld.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -5.23%. Dit samen met de zojuist genoemde data is verstandig om in de gaten te houden. Weet je namelijk precies hoe de koers beweegt over een langere periode? Dan kun je hier trends in ontdekken en ervan profiteren. Hieronder vind je daarom de DigiByte koersgrafiek terug.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Digibyte verwachting 2021 – 2026

De verwachtingen zijn volgens veel mensen hoog voor het project. DigiByte doet al jaren mee en de achterban is groot en nog steeds groeiende. Daarnaast hebben ze in al die jaren ook niet stilgezeten. Zo worden er regelmatig samenwerkingen aangegaan zoals de samenwerking met Travala. Toch blijft het lastig om een precieze DigiByte koers verwachting te schetsen.

Het is veel beter om te kijken naar de use-case van het project en naar de DGB coin data. Enkel en alleen uitgaan van (hype) berichten op bijvoorbeeld sociale media is geen goede beleggingsstrategie.

Wat betreft de use-case zit het wel goed. Het project heeft namelijk een enorm snelle transactiesnelheid en dit maakt het interessant voor bedrijven om de DGB coin te accepteren en te gebruiken. Dit zien we terug aan de samenwerking tussen DigiByte en Travala.

Dit is een op blockchain gebaseerde organisatie waar je hotels kunt boeken. De samenwerking tussen Travala en DigiByte betekent dat DigiByte niet alleen onder de aandacht wordt gebracht bij alle gebruikers van het reisplatform in 210 landen. Ook wordt het gebruik van de DGB token hierdoor gestimuleerd. Mensen die afrekenen in DigiByte krijgen namelijk tot soms wel 40% korting op hun boeking en dit is dan ook de moeite waard om DGB te proberen.

Niet veel cryptocurrency projecten hebben dergelijke samenwerkingen en dit spreekt dus vertrouwen uit voor de DigiByte crypto verwachting voor later. Ook de verschillende mining algoritmes (decentraliteit) zorgen ervoor dat de DGB coin een interessante is om in de gaten te houden.

Als je me echter vraagt naar de DigiByte verwachting voor 2021 vind ik dat moeilijk om te beantwoorden. Op een dergelijke korte termijn zijn er namelijk veel factoren die hier invloed op kunnen hebben. Het laatste DigiByte nieuws kan veel veranderen aan de koers, maar ook de algemene trend in de crypto markt.

Wat betreft de DigiByte verwachting voor 2026 is dit al een stuk beter te voorspellen. Een exacte DGB waarde kan ik je nog steeds niet geven, maar gezien de ontwikkelingen bij het project lijkt de toekomst in ieder geval rooskleurig. In het verleden zijn stijgingen van x 5 of zelfs x 10 vaker voorgekomen. De kans is dus aanwezig dat we in een nieuwe bull markt opnieuw dit soort stijgingen gaan zien.

Het valt en staat allemaal bij de mate waarin DigiByte gebruikt gaat worden. Weet het project meer samenwerkingen aan te gaan waarbij de DGB coin centraal staat en meer wordt gebruikt? Dan lijkt een enkele DigiByte voorspelling te gek voor de toekomst. De potentie ligt voor een groot gedeelte in handen van de ontwikkelaars en de mensen die het gebruiken

* Currency in USD
Historical Price for DigiByte
Date Open Close High Low Volume

DGB coin

We hebben het eerder in dit artikel al gehad over de use-case van DigiByte en dit ziet er goed uit. Dit komt mede door de eigenschappen van de DGB coin, want deze maken de functionaliteiten mogelijk. De snelle transactiesnelheid en schaalbaarheid zorgen voor een interessante coin voor mensen en bedrijven om te gebruiken.

Om hier een (toekomstige) waarde aan te verbinden kun je onder andere kijken naar de schaarste. Dit doe je door de huidige supply (14,746,628,553 DGB) te vergelijken met de maximale supply (21,000,000,000 DGB). In de regel geldt dat hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de toekomstige DGB waarde.

Iedere maand gaat er 1% van de block reward af en hiermee wordt de supply dus iedere maand iets minder. Dit is de tegenhanger van de halving bij bijvoorbeeld Bitcoin. Volgens het team van DigiByte is deze maandelijkse verlaging iets subtieler dan bij andere crypto’s.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van de DGB token -1.77%. Dit soort data samen met de use-case en de schaarste maken de juiste stof om in je op te nemen gedurende je onderzoek. Het is in ieder geval aanzienlijk betrouwbaarder dan de talloze (loze) voorspellingen die je vindt op het internet.

DigiByte kopen

Wil jij DigiByte kopen om toe te voegen aan je portfolio? Dan kun je dit op tal van exchanges doen. Een van de gemakkelijkste manieren, in ieder geval voor de Nederlandse traders, is Bitvavo. Eenvoudig geld storten met iDEAL en ook je winst weer direct op je bankrekening laten uitbetalen (meestal binnen 24 uur). Mijn review over de exchange kun je hier vinden.

Op dit moment heeft het platform zelfs een actie en betaal je na je aanmelding via onderstaande link de eerste week geen handelskosten tot wel € 1000.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

DigiByte nieuws

We hebben het al gehad over de DGB coin en de use-case om te bepalen wat de DigiByte verwachting is voor de toekomst. De laatste factor die belangrijk is in dit geheel is het laatste DigiByte nieuws. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en staan er nog samenwerkingen te gebeuren?

Als jij altijd als eerste dit nieuws rondom DigiByte weet ben je de meute voor en kun je profiteren van deze kennis. Je kunt als eerste DigiByte kopen bij goed nieuws en ook als eerste verkopen op het moment dat het DigiByte nieuws negatiever wordt.

Het artikel DigiByte verwachting, wat gaat de DGB koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!