Het Amerikaanse Time Magazine heeft een groot verhaal gepubliceerd over de impact van Bitcoin mining op gewone mensen. Ze hebben ervoor gekozen om te focussen op de negatieve aspecten, en noemen geluidsoverlast, migraine en zelfs een afname van wilde dieren.

Landingsbaan van een vliegveld

Het artikel begint uiteraard met menselijk drama, zodat zoiets abstracts als Bitcoin mining een gezicht krijgt:

‘Elke nacht ligt Cheryl Shadden wakker in haar huis in Granbury, Texas, en luistert naar een non-stop gebrul. “Het is alsof je op de landingsbaan van een luchthaven zit waar vliegtuigen de een na de ander opstijgen”, zegt ze. “Je kunt niet eens je achterterras op lopen en met iemand op anderhalve meter afstand praten en ervoor zorgen dat ze je überhaupt horen.”

Het geluid komt van een nabijgelegen Bitcoin-miningoperatie, die zich vorig jaar vestigde in een energiecentrale in Granbury. Sindsdien hebben bewoners in de omgeving geklaagd over een onophoudelijk kabaal waarvan ze zeggen dat het hen wakker houdt, migraine bezorgt en er schijnbaar voor heeft gezorgd dat dieren in het wild de regio zijn ontvlucht.’

Dat is zeker niet mals, wilde dieren zijn de regio ontvlucht, dat is vast niet geschreven om het verhaal aan te dikken.

Van China naar Texas

Het artikel gaat verder in op de relatie tussen Texas en Bitcoin mining. Sinds China het minen van Bitcoin in de ban heeft gedaan, zijn veel miners verhuisd naar de Amerikaanse staat omdat energie goedkoop is, en er veel land is. Ook zijn de belastingregels en is de wetgeving gunstig.

Hierdoor zijn er veel Bitcoin mining centra geopend in Texas, waar het gemiddeld best warm is. De mining chips moeten afgekoeld worden en daar worden ventilatoren voor gebruikt. Het zijn deze ventilatoren die volgens omwonenden voor overlast zorgen.

Greenpeace doet ook een duit in het zakje, en kan het niet laten om Bitcoin in een nog slechter daglicht te plaatsen. Erik Kojolavan Greenpeace USA, zegt dat hij soortgelijke klachten heeft gevolgd van bewoners in de buurt van nieuwe bitcoin-miners in het hele land.

Hij beweert ook dat bitcoin-mining een veel grotere bedreiging voor het milieu vormt. ‘Bitcoin-mining is in wezen een levensader voor fossiele brandstoffen’, zegt hij. ‘Het creëert uiteindelijk een nieuwe vraag naar energie op industriële schaal, in een tijd waarin we ons energieverbruik moeten terugdringen.’

Het argument van Kojolavan is al heel vaak ontkracht. Ook door ons.

The post Dit dorpje kan niet slapen door geluidsoverlast Bitcoin en ‘wilde dieren vluchten’ appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!