In juni 2022 sleepte een groep dogecoin (DOGE) investeerders Elon Musk, Tesla én SpaceX voor de rechter vanwege marktfraude. Specifiek werd de rechtszaak aangespannen aangezien de investeerders van mening zijn dat Musk en zijn bedrijven de koers zou hebben gemanipuleerd voor eigen belang. Sinds de aanklacht is de rechtszaak vanuit de aanklagers al enkele keren aangepast en nu is het wederom zover: er zijn nieuwe doelwitten toegevoegd uit het crypto-landschap.

Dogecoin oprichter aangeklaagd

Uit nieuwe gerechtelijke documenten blijkt dat verschillende influencers en grote namen uit de DOGE community betrokken worden in de lopende juridische strijd. Zij worden ervan beschuldigd gunstige social media-content te genereren in ruil voor betalingen of andere niet bekendgemaakte voordelen. Op deze manier zouden zij bij hebben gedragen aan het vermeende manipuleren van de DOGE koers. De betalingen zouden onderdeel uitmaken van het zogenoemde ad sharing revenu programma van X, voorheen aangeduid als Twitter.

In het document worden verschillende X-accounts genoemd, waaronder die van Dogecoin mede-oprichter Billy Markus. De softwareprogrammeur, beter bekend als ‘Shibetoshi Nakamoto’, richtte in 2013 samen met Jackson Palmer voor de grap Dogecoin op.

Dogecoin-ontwikkelaar ‘Mishaboar’, evenals een hele waslijst aan bekende Dogecoin-accounts, zijn allemaal aangeklaagd vanwege het vermeende ophemelen van Dogecoin en Musk om zo de koers te beïnvloeden.

In reactie op de beschuldigingen gaf Markus aan het niet eens te zijn met de aantijgingen. Zo zegt hij dat hij ook negatieve dingen over Dogecoin en crypto in het algemeen deelt.

Mishaboar reageerde op de aanklacht middels een bericht op X. Hij zei het volgende:

‘’Nee, dit account heeft nooit advertentie-inkomsten van X/Twitter ontvangen en komt over duizend jaar ook niet in aanmerking. En nee, dit account heeft nooit betalingen ontvangen en zal ook nooit betalingen ontvangen voor gesponsorde berichten.’’

Eerdere ontwikkelingen DOGE rechtszaak

Zoals gezegd is de rechtszaak in het verleden ook al enkele keren gewijzigd. Volgens een amendement in juni zou Musk zijn social media samen met zijn publiciteitsstunts hebben gebruikt om de koers te beïnvloeden. Hieronder valt het eerdere aantreden van Musk als Twitter CEO evenals het aanpassen van het destijdse Twitter logo naar het Dogecoin logo.

De meest recente ontwikkeling binnen de zaak is van een maand geleden toen advocaten van Musk pleitten voor de verwerping van de miljardenzaak.

The post Analyse: Dogecoin rechtszaak krijgt nieuwe wending: Elon Musk krijgt gezelschap
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!