Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de productie van ethereum (ETH) na de Merge flink gedaald is. Met de overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake is de uitgifte van nieuwe ethereum als beloning voor het produceren van blokken stevig verlaagd. Waar er voor de Merge nog sprake was van een inflatie van ruim 3 procent per jaar, is er nu regelmatig sprake van deflatie.

Ethereum is wederom deflatoir

Het hangt volledig af van de drukte op de blockchain in hoeverre we kunnen spreken van deflatie binnen ethereum. Als het druk is op de blockchain, stijgen de transactiekosten en dat is positief voor tokenhouders. Een deel van de transactiekosten gaat namelijk op de digitale brandstapel, wat betekent dat ze permanent vernietigd worden.

Zolang het aantal ether op de brandstapel hoger is dan de beloning die validators ontvangen voor het verwerken van transacties, is er sprake van deflatie. Op dit moment is OpenSea, de grootste marktplaats voor non-fungible tokens (NFT), weer flinke hoeveelheden ETH aan het consumeren.

Bron: Ultrasound.Money

OpenSea wordt op de voet gevolgd door zaken als Uniswap V2 en V3, reguliere ETH transacties, en tether (USDT) transacties. In de bovenstaande afbeelding is te zien wat het exacte inflatiepercentage van ether is op dit moment. De uitgifte van nieuwe ETH is momenteel negatief, wat betekent dat de crypto weer deflatior is.

Daling van de ETH supply

Vanaf het begin van de Merge gemeten is de supply van ethereum met 8,62 ETH gedaald. Hoe bijzonder dat is blijkt als we kijken naar de hoeveelheid die er met Proof-of-Work was bijgekomen vanaf dat moment. Als Ethereum nog op Proof-of-Work zou draaien, dan had het protocol er nu ruim 1,4 miljoen ETH bij geproduceerd.

De Merge vond 123 dagen geleden plaats, waardoor we die 1,4 miljoen met een factor drie kunnen vermenigvuldigen om de jaarproductie te meten. Per jaar zou er met Proof-of-Work dus ongeveer 4,2 miljoen ether bijkomen. Tegen de huidige koersen is dat voor ruim 5 miljard dollar aan ethereum die nu niet meer op de markt komt. De verwachting is dat het afnemende aanbod een zeer bullish effect op de ETH koers kan hebben.

The post Analyse: Ethereum is na 2 maanden weer deflatoir
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!